16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023: Ο Κώστας Καραμανλής και οι λεπτές ισορροπίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την προκήρυξη των εκλογών και το γενικό φορτσάρισμα όλων έως τον (πρώτο) τερματισμό στις κάλπες της 21ης Μαΐου, διάφορες διαδικασίες ενεργοποιούνται και εσωκομματικά δράματα εκτυλίσσονται, περισσότερο ή λιγότερο φανερά, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης. 

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, κάποιες από αυτές έχουν να κάνουν με τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους προκατόχους του Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ως προς τον δεύτερο, τα πράγματα είναι μάλλον πιο απλά, αφού και υποψήφιος θα είναι και τον Μητσοτάκη υποδέχθηκε και συνόδευσε στην περιοδεία του στην Καλαμάτα την Παρασκευή, τρώγοντας μάλιστα μαζί «γουρνοπούλα», όπως την λένε στην Καλαμάτα..

Το θέμα με τον Καραμανλή, όμως, μου λένε έχει γίνει λίγο σίριαλ. Λέγεται λοιπόν ότι έπειτα από τη δήλωση αποχώρησής του ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει, μάλιστα, σε ειδική εκδήλωση στις 9 Μαΐου για την επέτειο της υπογραφής της συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ (μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση). Ορισμένοι ωστόσο επιμένουν ότι ο Καραμανλής θα είναι παρών και στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Το πόσο πιθανό είναι αυτό θα δείξει, εκτιμά ο ΒΗΜΑτοδότης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό