17.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

ειδική συμφωνία με το Ιράν για την Αλ Νασρ του Ρονάλντο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακριβώς όπως το ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και το αντίστοιχο ασιατικό τουρνουά (AFC Champions League), που αποτελεί την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ανάμεσα στις άλλες ομάδες του τουρνουά παρούσα θα είναι και η Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση της σαουδαραβικής επαγγελματικής Λίγκας την περασμένη περίοδο, πίσω από την Αλ Ιτιχάντ που υποδέχτηκε τους Ενγκολό Καντέ και Καρίμ Μπενζεμά το καλοκαίρι του 2023, και η οποία επίσης μετέχει στη διοργάνωση.

Ο πρώτος επίσημος αγώνας για την Αλ Νασρ είναι προγραμματισμένος στις 19 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Περσέπολις, συλλόγου που μετέχει στην κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορίας του Ιράν.

Για να επιτραπεί η προσγείωση της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας σε ιρανικό έδαφος έπρεπε να μπει στο παιχνίδι η διπλωματία της χώρας του Κόλπου και του Ιράν, δεδομένων των συγκρούσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά από σειρά συναντήσεων τα δύο κράτη έδωσαν επίσημα το πράσινο φως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να φιλοξενήσουν ποδοσφαιρικούς συλλόγους εντός των συνόρων τους, σε μια συμφωνία που περιγράφεται από την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου ως «επαναστατική».

Με αυτό τον τρόπο επιλύεται κι ένα βασικό πρόβλημα που πάντοτε προκύπτει σε ανάλογες περιπτώσεις, αφού οι ρεβάνς θα φιλοξενηθούν στις κανονικές έδρες των ομάδων και δεν θα χρειαστεί να οριστεί ουδέτερος αγωνιστικός χώρος για τις αναμετρήσεις που αφορούν συλλόγους από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν.

Δεδομένου του κλίματος διάθεσης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και της πολύ μεγάλης επιθυμίας να δει το κοινό αστέρια του διαμετρήματος των Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά στη χώρα του, το Ιράν θα χαλαρώσει τις περιοριστικές πολιτικές που συνδέονται με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Περσέπολις, Ρεζά Νταρβίς, όλοι οι παίκτες της Αλ Νασρ θα εφοδιαστούν με ειδικές SIM για τις φορητές συσκευές τους, που παρέχονται από τη μεγαλύτερη ιρανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών (Irancell), και οι οποίες θα τους επιτρέπουν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να περιηγούνται στα -αποκλεισμένα από το ιρανικό καθεστώς- κοινωνικά δίκτυα, όπως είναι τα WhatsApp, X (Twitter), Facebook και Instagram.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό