23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δημοπρατείται μια σπάνια Lamborghini Aventador Miura Homage

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν ακριβώς έξι χρόνια, στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed του 2016, η Lamborghini παρουσίασε την Aventador Miura Homage, με την έκδοση -όπως πολύ εύκολα καταλαβαίνεις- να αποτίει φόρο τιμής στα 50 χρόνια από την παρουσίαση της Miura.

Είναι αποτέλεσμα του Ad Personam τμήματος εξατομίκευσης της ιταλικής εταιρίας, με την Aventador Miura Homage να βγαίνει σε περιορισμένη παραγωγή 50 αυτοκινήτων. Η έκδοση ήταν διαθέσιμη μόνο στα χρώματα της πρώτης Miura. Έτσι, το ιταλικό supercar μπορούσε να παραγγελθεί σε έξι από τα πιο εμβληματικά χρώματά της ιταλικής εταιρίας, μερικά εκ των οποίων είναι το Rosso Arancio Miura (μονόχρωμο), το Verde Scandal και το μεταλλικό Blu Tahiti.

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι στο Verde Scandal και είναι μόνο ένα από τα 3 αυτοκίνητα της εν λόγω έκδοσης που κυκλοφόρησαν επίσημα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι δεξιοτίμονο, ενώ καθιστώντας το ακόμη πιο σπάνιο, πιστεύεται ότι είναι μόνο ένα από τα δύο που φέρει την υπογραφή του Stefano Domenicali, ήτοι του πρώην CEO της Lamborghini και νυν επικεφαλής της F1.

Κατά τ’άλλα δεν αλλάζει κάτι από την απλή Aventador, με το αυτοκίνητο να πατά σε ζάντες 20 και 21 ιντσών, με τον 6,5-λίτρων να αποδίδει 700 άλογα στις 8.250 σ.α.λ. και 690 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ. Η συγκεκριμένη έχει διανύσει μόλις 386 χλμ. και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το υψηλότερο bid στην διαδικτυακή δημοπρασία του Collecting Cars είναι στα £229.000 (€270.820), και απομένουν 30 ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό