16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δες τον CEO της Lancia να οδηγεί το Pu+Ra HPE Concept

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lancia δημοσίευσε ένα στο κανάλι της στο YouTube ένα στο οποίο ο CEO της, Luca Napolitano οδηγεί το πρωτότυπο Pu+Ra HPE. Αυτό σηματοδοτεί τη νέα εποχή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με το HPE να προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων High Performance Electric, αντί για High Performance Estate, που ίσχυε στο παρελθόν.
Το νέο πρωτότυπο φέρει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, σε επίπεδο design, βιωσιμότητας, τεχνολογίας και εξηλεκτρισμένης κίνησης, τα οποία θα βρίσκονται στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Lancia. Το Pu+Ra HPE αποτελεί το πρώτο όχημα μετά τον περιορισμό της δραστηριότητας της Lancia αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας, με το ηλεκτρικό coupe υψηλών επιδόσεων να αντλεί έμπνευση από την ιστορία της μάρκας.
Το πρωτότυπο διαθέτει κυκλική οροφή για πανοραμική θέα, αλλά και για τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός, ενώ διακρίνονται γεωμετρικά σχήματα, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με τις ρευστές γραμμές στο προφίλ του αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή, σαφείς είναι οι αναφορές στα εμβληματικά αυτοκίνητα της Lancia, όπως η Stratos, ενώ οι πίσω πλαϊνές γυάλινες επιφάνειες φέρνουν την εικόνα της Beta HPE της δεκαετίας του 1970.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου υποτίθεται ότι προσφέρει στους επιβάτες μια “αίσθηση στο σπίτι” και ως εκ τούτου, η Lancia συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία επίπλων Cassina για το σχεδιασμό της καμπίνας. Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό αντιπροσωπεύουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, όπου η καμπίνα του αυτοκινήτου προσφέρει την ατμόσφαιρα ενός φινετσάτου Ιταλικού σπιτιού.
Τα γεωμετρικά σχήματα συνδυάζονται με εκλεκτά υλικά, ενώ τα καθίσματα είναι εμπνευσμένα από τις θρυλικές πολυθρόνες της Cassina. Το “ζεστό” περιβάλλον τονίζει παράλληλα και την έμφαση στη βιωσιμότητα με το 50% των υλικών που αγγίζουν οι επιβάτες να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Η βιωσιμότητα αποτελεί πυλώνα του δεκαετούς πλάνου ανάπτυξης της Lancia, όπως και η υψηλή αισθητική και ποιότητα.
Το concept έχει επίσης μερικές εντυπωσιακές θεωρητικές προδιαγραφές, συγκεκριμένα αυτονομία 700+ χλμ, χρόνο φόρτισης λίγο περισσότερο από 10 λεπτά και κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 10 kWh ανά 100 χλμ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό