16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δεν υπάρχει απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Συνεχίζουμε στο ίδιο πλαίσιο λειτουργίας όλων των δημόσιων χώρων»

«Δεν υπάρχει απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα, συνεχίζουμε στο ίδιο πλαίσιο λειτουργίας όλων των δημόσιων χώρων με βάση τα μέτρα προστασίας που έχουμε αποφασίσει το προηγούμενο διάστημα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επισήμανε ότι με την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες στην Ευρώπης που το κάνει και όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλοι.

«Η υποχρεωτικότητα είναι ένα εργαλείο, είναι το έσχατο μέσο για να προχωρήσει κανείς στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης η οποία εκτιμάται και αξιοποιείται ανάλογα με την εξέλιξη, τα επιδημιολογικά γεγονότα και τη δυναμική της πανδημίας. Η κυβέρνηση πήρε αυτή τη γενναία και υπεύθυνη απόφαση για αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης αυτής, υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα, συνεχίζεται η προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και στις υπόλοιπες κατηγορίες, και βεβαίως η μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Εδώ είμαστε, με αυτό τον τρόπο προχωρούμε και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε» πρόσθεσε για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας.

«Στην ηλικιακή ομάδα 60 ετών και πάνω έχουμε ένα 16%, 17% που επιμένει να μην εμβολιάζεται για διάφορους λόγους. ‘Αρα δεν θα είχε ηθική νομιμοποίηση και διάσταση δικαιοσύνης και προς τους υπόλοιπους και στους συγκεκριμένους πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, περίπου 83% που έχουν εμβολιαστεί, να δώσεις ένα κίνητρο την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί το έκαναν για να θωρακίσουν την υγεία τους ακούγοντας την επιστημονική κοινότητα, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της πολιτείας κλπ» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό