24.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δεν…συμφωνούν στον αριθμό των νεκρών οι δύο κυβερνήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η θάλασσα ξεβράζει συνεχώς δεκάδες πτώματα» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, Χίσεμ Αμπού Σκιουάτ στο Reuters, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, που σάρωσαν την πόλη Ντέρνα αυξάνεται δραματικά. Οι  διασώστες ζητούν περισσότερους σάκους για την περισυλλογή θυμάτων.

Σε περισσότερες από 5.300 ανέρχονται οι σοροί που έχουν ήδη καταμετρηθεί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα  διπλασιαστεί ξεπερνώντας τους 10.000 νεκρούς. Επίσης, ο Ερυθρός Σταυρός και τοπικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10.000 αγνοούμενους.

Διαβάστε ακόμη: Λιβύη: Οι πλημμύρες στη Σαχάρα από δορυφόρο – Λίμνες στην καρδιά της ερήμου

Λιβύη: Οι πλημμύρες στη Σαχάρα από δορυφόρο – Λίμνες στην καρδιά της ερήμου

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη, ο Τάρεκ αλ Χαράζ, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής 3.840 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες της ανατολικής Λιβύης.

Όπως είπε, 3.190 θύματα είχαν ταφεί μέχρι χθες Τρίτη. Διευκρίνισε πως μεταξύ αυτών είναι 400 αλλοδαποί, κυρίως Σουδανοί και Αιγύπτιοι. Τουλάχιστον 250 πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα, ενώ η τύχη περισσότερων από 2.400 κατοίκων εξακολουθεί να αγνοείται, συμπλήρωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό