25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Νταμπλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, «λύγισε» την ΑΕΚ στα πέναλτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ «λύγισε» στα πέναλτι την ΑΕΚ στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (5-4, 1-1 η κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για το 2024. Οι Θεσσαλονικείς έτσι πραγματοποίησαν το νταμπλ, αφού έχουν κατακτήσει και την Women’s Super League, σε ένα απολαυστικό ματς που μετέδωσε ζωντανά και αποκλειστικά το ACTION 24.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 20ο λεπτό, μετά από τρομερή κεφαλιά της Παπαδοπούλου έπειτα από σέντρα της Μήτκου. Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να υπερασπιστεί το προβάδισμά του, με την ΑΕΚ να πιέζει και να αναζητά γκολ ισοφάρισης. Και αυτό δεν άργησε να έρθει.

Στο 47ο λεπτό η Χατζηνικολάου τροφοδότησε κάθετα την Στεφάτου κι αυτή πλάσαρε με ιδανικό τρόπο απέναντι στην Νόιχαους για το 1-1. Το σκορ παρέμεινε ίδιο και μετά την συμπλήρωση των 90 και των 120 λεπτών, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι. Η Νίκα της ΑΕΚ  ήταν η μοναδική που δεν βρήκε δίχτυα, αφού η Νόιχαους πραγματοποίησε μία σπουδαία επέμβαση.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το 7ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του και συνεχίζει την κυριαρχία του στο ποδόσφαιρο γυναικών, έχοντας κατακτήσει νωρίτερα και το πρωτάθλημα. 

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν έξαλλα, τραγουδώντας ρυθμικά… Μαρίνα Σάττι!

H διαδικασία των πέναλτι:Στεφάτου: 1-0 η ΑΕΚΜήτκου: 1-1 ο ΠΑΟΚΚαπνίση: 2-1 η ΑΕΚΧαλατσογιάννη: 2-2 o ΠΑΟΚΠινέδα: 3-2 η ΑΕΚΠαπαδοπούλου: 3-3 ο ΠΑΟΚΝίκα: Απέκρουσε η ΝόιχαουςΚοσκερίδου: 3-4 ο ΠΑΟΚΧατζηνικολάου: 4-4 η ΑΕΚΓιαννακά: 4-5 ο ΠΑΟΚ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό