20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δείτε πως πιάνει τα 290 km/h η Lamborghini Aventador SVJ

Ειδήσεις Ελλάδα

H Lamborghini αποκάλυψε την Aventador SVJ κατά τη διάρκεια του Pebble Beach στην Καλιφόρνια το 2018. Είναι πιο ισχυρή από την SV, με περισσότερη ιπποδύναμη και ενεργή αεροδυναμική.

Ο V12 κινητήρας της SVJ είναι ο πιο ισχυρός V12 της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος αποδίδει 770 ίππους (566 kW) και ροπή στρέψης 720 Nm. H SVJ επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 2,8 δευτερόλεπτα και από τα 0-200 km/h σε 8,6 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 350 km/h. Το SVJ έρχεται με σύστημα διεύθυνσης πίσω τροχών Lamborghini (LRS) και τα καινούρια ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, που αναπτύχθηκαν για το αυτοκίνητο. Το βάρος της SVJ είναι μόλις 1.525 κιλά και οι μηχανικοί μπόρεσαν να αυξήσουν την κάθετη δύναμη του αυτοκινήτου κατά 40% μειώνοντας ταυτόχρονα την αντίσταση κατά ένα τοις εκατό.

Το supercar διαθέτει τη δεύτερη γενιά Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) – ενεργή αεροδυναμική. Η ALA 2.0 μπορεί να μεταβάλλει το αεροδυναμικό φορτίο για να επιτύχει υψηλή κάθετη δύναμη ή χαμηλή αντίσταση ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Το σύστημα – μια σειρά από πτερύγια – μπορεί να ενεργοποιηθεί σε λιγότερο από 500 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στο μπροστινό μέρος, όταν η ALA είναι απενεργοποιημένη, τα κλειστά πτερύγια βοηθούν την κάθετη δύναμη. Όταν είναι ενεργοποιημένη η ALA, τα φτερά είναι ανοιχτά και η αντίσταση μειώνεται, δημιουργώντας μέγιστη επιτάχυνση και τελική ταχύτητα.

Το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος. Όταν η ALA είναι απενεργοποιημένη, τα πίσω πτερύγια κλείνουν, επιτρέποντας στην πίσω πτέρυγα να λειτουργήσει περισσότερο σαν μια παραδοσιακή σταθερή πτέρυγα. Όταν είναι ενεργοποιημένη η ALA, τα πτερύγια ανοίγουν για να αυξήσουν την οπισθέλκουσα σε συνθήκες υψηλής ταχύτητας. Το πίσω μέρος διαθέτει επίσης ένα εσωτερικό κανάλι που χωρίζει τον αέρα αριστερά ή δεξιά. Ανάλογα με την κατεύθυνση μιας στροφής, η ALA μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε στη δεξιά είτε στην αριστερή πλευρά του πτερυγίου, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της δύναμης και της πρόσφυσης όπου είναι απαραίτητο, μειώνοντας τη γωνία διεύθυνσης και βελτιώνοντας το χειρισμό.

Η τιμή της SVJ ξεκινά από τα 446.000 ευρώ. Η Lamborghini θα κατασκευάσει μόλις 963 μονάδες, 63 από τις οποίες θα είναι η ειδική έκδοση SVJ 63.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό