15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γ. Οικονόμου κατά Αλ. Τσίπρα: «Υιοθετεί τις αθλιότητες του Μ. Γιαννάκου

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υιοθετεί τις αθλιότητες» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τις ΜΕΘ.

Σε ανάρτησή του χθες, με αιχμή τις καταγγελίες του Μιχάλη Γιαννάκου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «βαθύ ηθικό ξεπεσμό». «Φτάσαμε στο έσχατο σημείο, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να μου απαντά στη Βουλή ότι ράντζο και ΜΕΘ είναι το ίδιο. Και έρχεται χθες η ΠΟΕΔΗΝ και καταγγέλλει ότι αν είσαι VIP ασθενής βρίσκεις θέση σε ΜΕΘ. Αν δεν είσαι, περιμένεις. Αν ισχύει, πρόκειται για βαθύ ηθικό ξεπεσμό» έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του, συνοδεύοντάς την με το hashtag #vipΜΕΘ.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Με τη χθεσινοβραδυνή του ανάρτηση -η οποία συνοδεύεται από το εμετικό #vipΜΕΘ- ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα, υιοθετώντας ουσιαστικά τις αθλιότητες του κ Γιαννάκου. Αθλιότητες που απορρίπτει η ιατρική κοινότητα και αρνείται, προς τιμήν του, να στηρίξει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να αναφέρει έναν έστω ιατρό που αποφάσισε ποιος θα εισαχθεί σε ΜΕΘ ύστερα από πολιτική εντολή». «Αν δεν ανακαλέσει άμεσα, θα αποδείξει ότι η συκοφαντία και η χυδαιότητα είναι ο μόνος τρόπος αντιπολίτευσης που του απέμεινε» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με τις καταγγελίες του πρώτου για ύπαρξη κλινών ΜΕΘ, που κρατούνται για λεγόμενα VIP πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθνείς. Η αναφορά είναι και «κατά παντός υπευθύνου που διακινεί σχετικές ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις».  

Από την πλευρά της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ συντάσσει αναφορά την οποία θα καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό