19.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δεν απεμπολούμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι δεν απεμπολεί κανένα κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς πώς βλέπει τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για επέκταση των χωρικών υδάτων.

«Στο ζήτημα αυτό ισχύει πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, δεν απεμπολούμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμά μας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε πως «πάντα με σωφροσύνη στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής συμπεριφερόμαστε με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από την Τουρκία, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως η χώρα έχει αναβαθμίσει την αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεών της. Όπως είπε, η Ελλάδα, εχει ανέβει πολλά επίπεδα στη γεωπολιτική πραγματικότητα της περιοχής και είναι μια χώρα με ισχυρές συμμαχίες, με το δίκαιο στο πλευρό της με επαρκή αποτρεπτική ισχύ για να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση χωρίς να ανησυχεί, χωρίς να τρομοκρατείται και χωρίς να πανικοβάλλεται».

«Εκλογές στην ώρα τους»

Κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι «το δύσκολο δεν θα είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές αλλά να διαχειριστεί το χάος που θα αφήσουν πίσω οι “άριστοι” που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας» ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «έχει δοκιμαστεί πολλές φορές η εγκυρότητα του κ. Τσίπρα» και πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει ένα δικό του τρόπο ερμηνείας της πραγματικότητας».

«Η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίζεται αλλεπάλληλες κρίσεις και έχει καταφέρει να μειώσει την ανεργία, να εξασφαλίσει από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, να κρατήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία όρθιες μέσα στην καταιγίδα της πανδημίας και τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης απέναντι στην ενεργειακή στήριξη στην Ευρώπη» πρόσθεσε. Τόνισε ακόμη πως «όλα αυτά γίνονται με σχέδιο με δουλειά» και πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και συνταγές».

Σε ερώτηση για το αν οι εκλογές θα γίνουν βάσει των συμπερασμάτων και των μεγεθών που έχουν αποτυπωθεί στην καινούρια απογραφή ή με τα προηγούμενα μεγέθη ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι με βάση την καινούρια απογραφή».

Επανέλαβε ακόμη πως «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, στην ώρα τους και οι πολίτες θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν ποιος είναι εκείνος που διασφαλίζει τον ασφαλέστερο και σταθερότερο δρόμο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας».

Τι είπε για την ενεργειακή ακρίβεια και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως η Αθήνα προσδοκά από το συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας να καταλήξουν σε συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις ώστε να τα εφαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό συμπληρωματικά με τα εθνικά σχέδια δράσης.

Για το αν η κυβέρνηση εξετάζει παρέμβαση εκ νέου στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης απάντησε πως «αν και εφόσον υπάρξει μία τέτοια παρέμβαση θα ενημερωθείτε επίσημα και πολύ συγκεκριμένα».

Ερωτηθείς αν εξετάζονται επιπλέον μέτρα για αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας σημείωσε πως «η μάχη απέναντι στην ακρίβεα είναι καθημερινή με τα θεσμικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό