16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γιατί τα ηλεκτρικά παίρνουν διαρκώς αναβολές;

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ότι παρά τις ανακοινώσεις για νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τις ευρωπαϊκές εταιρίες, η τελική έναρξη παραγωγής τους παίρνει συνεχώς αναβολές και μετατοπίζεται προς το μέλλον.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η επιβολή των νέων πιο χαλαρών ορίων εκπομπών Euro 7 στην Ευρώπη επιφέρει αναδιατάξεις στο χρονοδιάγραμμα παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι αλλαγές αυτές επιτρέπουν στα μικρότερα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης να παραμείνουν στην αγορά για περισσότερο καιρό από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Η Volkswagen ανακοίνωσε την καθυστέρηση της μαζικής παραγωγής του επερχόμενου προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, βασισμένου στο ID.2all, λόγω των πιο χαλαρών ορίων του Euro 7.

Αυτή η απόφαση επιτρέπει στα μικρότερα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως το Polo της VW, να παραμείνουν στην αγορά χωρίς δαπανηρές αναβαθμίσεις που θα τα καθιστούσαν ασύμφορα.

Παρά την καθυστέρηση, η Volkswagen προτίθεται να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του ID.2all το 2025 και θα παράγει περιορισμένους αριθμούς μέχρι την πλήρη αύξηση της παραγωγής το 2026.

Αυτή η ανακοίνωση της VW τη βάζει σε μια ελαφρώς μειονεκτική θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, καθώς άλλες εταιρείες έχουν ήδη εισαγάγει προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Επιπλέον, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά με προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η καθυστέρηση συμπίπτει με τις ευρύτερες προσπάθειες της Volkswagen για τον εξορθολογισμό του δικτύου παραγωγής της στην Ευρώπη και τη μείωση του κόστους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό