23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γεύμα Μητσοτάκη με Ερντογάν την προσεχή Κυριακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Τούρκου προέδρου και θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «Επ’ ευκαιρία της μετάβασής του στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός προσκλήθηκε σε γεύμα από τον πρόεδρο Ερντογάν, πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε» γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο πρωθυπουργός είναι πάντα ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσω μάλλον υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η ρωσική εσβολή στην Ουκρανία», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες παρά τις διαφορές, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να προσθέσουμε νέα», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός «θα προσέλθει στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο με θετική διάθεση, επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στη ρητορική, χωρίς ψευδαισθήσεις και χωρίς διαφοροποιήσεις από τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο».

«Προφανώς δεν τρέφουμε αυταπάτες, οι θέσεις μας είναι καθαρά διατυπωμένες. Πάντα είμαστε της άποψης οτι η συζήτηση βοηθάει και ότι από τον διάλογο κάτι καλό μπορεί να βγει» πρόσθεσε. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε τέλος πως «οι δηλώσεις Τσελίκ αφορούν χιλιοειπωμένα πράγματα από την πλευρά της Άγκυρας, που έχουν απαντηθεί από την ελληνική πλευρά και προφανώς δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση και ατζέντα συζήτησης».

naftemporik.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό