23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γεωργία – Λουξεμβούργο 2-0: Ο Ζιβζιβάτζε την έστειλε στον τελικό των playoffs του Euro 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γεωργία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον ημιτελικό των playoffs του Euro 2024, απέναντι στο Λουξεμβούργο και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, όπου περιμένει μία εκ των Ελλάδα και Καζακστάν. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και επιβλήθηκαν ολοκληρωτικά του αντιπάλου τους, χωρίς να δεχτούν κάποια αντίσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Γεωργία μπήκε ορεξάτη και στο 13′ είχε δοκάρι με τον Ζιβζιβάτζε ενώ ο ίδιος παίκτης σκόραρε λίγο μετά (22′), αλλά το γκολ δεν μέτρησε, για επιθετικό φάουλ στον Μόρις. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ολική υπεροχή τους και στο 41′ ξανά ο Ζιβζιβάτζε θα τιμωρήσει την άμυνα του Λουξεμβούργου για το 1-0. Ανίκανοι να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν καν την εστία του Μαμαρντασβίλι στο πρώτο μέρος.

To δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σκόραραν με τον Γκέρσον Ροντρίγκες, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάση στην περιοχή τους (59′). Οι γηπεδούχοι απάντησαν και πάλι με τον Ζιβζιβάτζε σκόραραν και κλείδωσαν την υπόθεση πρόκριση (63′).

Ο τελικός ανάμεσα στην Γεωργία και τον νικητή του Ελλάδα- Καζακστάν θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα, στις 26 Μαρτίου. Ο όμιλος του Euro, που περιμένει μία απ’ τις δύο ομάδες, περιλαμβάνει το «μεγαθύριο» Πορτογαλία, αλλά και τις Τσεχία με Τουρκία. Θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Ιουλίου, ενώ θα φιλοξενηθεί σε Βερολίνο, Μόναχο, Αμβούργο, Στουτγκάρδη, Φρανκφούρτη, Λειψία, Κολωνία, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ και Γκέλσενκιρχεν.

Ενδεκάδες:Γεωργία (Σανιόλ 3-4-3): Μαμαρντασβίλι – Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι – Σενγκέλια (72′ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι (87′ Κανκάβα), Κακαμπάτζε – Μικαουτάτζε, Ζιβζιβάτζε (86′ Κβιλιτάια), ΤσακβετάτζεΛουξεμβούργο (Χολτζ 5-3-2): Μόρις – Γιανς, Μπονέρ, Μαχμούτοβιτς (90+2′ Μουράτοβιτς), Σανότ, Πίντο (42′ Μάρβιν Mάρτινς) – Μάρτινς Περέιρα, Μπαρέιρο, Όλεσεν (77′ Tιλ) – Σάντσες (77′ Κούρτσι), Ροντρίγκες (90+1′ Κόρατς)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό