21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γεωργία – Ελλάδα 4-2 πεν. (0-0): Το όνειρο του Euro 2024 «έσβησε» στα πέναλτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Γεωργία – Ελλάδα: Η Εθνική ηττήθηκε 4-2 (0-0κ.α.) στα πέναλτι από τη Γεωργία στην Τιφλίδα κι έμεινε εκτός από το Euro 2024 – Ιστορική πρόκριση για τους γηπεδούχους.

33
SHARES

Όχι έτσι! Η Ελλάδα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση, μετά από δέκα χρόνια, αλλά είδε να της… ξεγλιστράει η πρόκριση μέσα από τα χέρια στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι Μπακασέτας και Γιακουμάκης αστόχησαν στη διαδικασία κι η Εθνική έμεινε εκτός Euro 2024. Εκεί, όπου θα δώσει το «παρών» η Γεωργία, η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, στάθηκε άτυχη στην παράταση, όπου είχε δοκάρι με τον Μαυροπάνο και τελικά είδε το όνειρο της να… σβήνει στη «ρώσικη ρουλέτα».

Η εξέλιξη του Γεωργία – Ελλάδα

Οι διεθνείς μπήκαν με ξεκάθαρη διάθεση να κρατήσουν εκείνοι την μπάλα στα πόδια τους, καταφέρνοντας να «απορροφήσουν» την ώθηση της έδρας.

Η Εθνική πατούσε καλά στα πόδια της, αλλά της έλειψαν οι τελικές, σε ένα ματς που είχε ελάχιστες φάσεις, αλλά πολλές και δυνατές μονομαχίες.

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 45ο λεπτό, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιβζιβάτζε. Ο Βλαχοδήμος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στις τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους επικράτησε μεγάλη ένταση κι υπήρξε σύρραξη ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων. Αυτό είχε ως αποτέλεσε να αποβληθούν οι Τζαβέλλας (εκτός αποστολής) και Λόρια (αναπληρωματικός τερματοφύλακας).

Ο «πονοκέφαλος» που προέκυψε για τον Πογέτ από το πρώτο μέρος ήταν το γεγονός ότι τα 3/4 της άμυνας (βλ. Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος) είδαν κίτρινη κάρτα.

Η Εθνική επιδίωξε να μπει δυνατά και πίεσε ψηλά, εκδηλώνοντας τις επιθέσεις της κυρίως από τα δεξιά (στο πρώτο μέρος το έκανε κυρίως από τα αριστερά). Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, όμως, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν την Ελλάδα.

Μολονότι ο Πογέτ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, καθώς Μπάλντοκ και Κουρμπέλης αντιμετώπισαν πρόβλημα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καλύτερη εικόνα και επέβαλε το παιχνίδι της.

Οι διεθνείς έκλεισαν τους αντιπάλους τους στο δικό τους μισό κι αναζητούσαν το γκολ πρόκρισης, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι έχασαν με αναγκαστική αλλαγή τον Σενγκέλια στο 86’.Ο παίκτης του Παναιτωλικού αποχώρησε με φορείο, δείχνοντας να πονάει πολύ στον αστράγαλο.

Καμία από τις ομάδες δεν βρήκε γκολ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, η «γαλανόλευκη» είχε τέσσερις τελικές από το 100’ έως το 104’, με κορυφαία όλων το δοκάρι του Μαυροπάνου, έπειτα από κόρνερ του Τσιμίκα.

Στο 105ο λεπτό, οι Γεωργιανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία, μετά από λάθος του Μαυροπάνου. Ο Μικεαουτάτζε έφυγε στα δεξιά και γύρισε στον Νταβιτασβίλι, αλλά ο Βλαχοδήμος έκανε σωτήρια επέμβαση με το πόδι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης, οι γηπεδούχοι έχασαν με αναγκαστική αλλαγή το μεγάλο «αστέρι» τους, Χβιτσά Κβαρατσχέλια, ο οποίος αποχώρησε με standing ovation.

Η κούραση είχε καταβάλει τις ομάδες, οι οποίες ανέπτυξαν και σε μεγαλύτερο βαθμό το… ένστικτο της επιβίωσης, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στα πέναλτι!

Στη διαδικασία, ο Μαμαρντασβίλι έπιασε το πέναλτι του Μπακασέτα, ενώ ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα άουτ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το Euro 2024.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Κοτσορασβίλι 1-0Μπακασέτας Απέκρουσε ο ΜαμαρντασβίλιΝταβιτασβίλι 2-0Μασούρας 2-1Μικαουτάτζε άουτΜπουχαλάκης 2-2Ντβάλι 3-2Γιακουμάκης άουτΚβεκβεσκίρι 4-2

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)Κίτρινες: 42’ Ζιβζιβάντζε, 51’ Κβερκβέλια, – 5’ Μπάλντοκ, 35’ Χατζηδιάκος, 45’ Μαυροπάνος, 90’ Κωνσταντέλιας, 90’+3’ ΡόταΑποβολές: 45’ Λόρια (παίκτης που βρισκόταν στον πάγκο), Τζαβέλλας (παίκτης που ήταν εκτός αποστολής)ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86’ λ.τρ. Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104’ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε (104’ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (75’ Μικαουτάτζε), Κβαρατσκέλια (109’ λ.τρ. Κβιλιτάια).ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60’ λ.τρ. Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67’ λ.τρ. Σιώπης), Μάνταλος (98’ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (61’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης).

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό