18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Η VW πρέπει να αποζημιώσει πελάτες που πήραν δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων με παράνομο λογισμικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης στη Γερμανία αποφάσισε πως η Volkswagen θα πρέπει να αποζημιώσει πλήρως όσους πελάτες της πήραν δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων της που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Dieselgate, τα οποία αποδείχτηκε πως εξοπλίζονταν με παράνομο λογισμικό που χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων τους.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο απέρριψε την έφεση της VW, αποφασίζοντας πως η εταιρία οφείλει να πληρώσει 3.300 ευρώ σε πελάτη της που αγόρασε ένα αυτοκίνητό της το 2013, καθώς και τους τόκους του δανείου του.
Ο αγοραστής πρέπει να αποζημιωθεί πλήρως, έτσι που να είναι σαν η αγορά να μην έγινε ποτέ,
τόνισε ο δικαστής Stephan Seiters.
Η υπόθεση στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας είναι μόνον μία από αρκετές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η VW, η οποία προσπαθεί να τραβήξει μια γραμμή και να αφήσει πίσω της το Dieselgate που αποκαλύφθηκε το 2015 και μέχρι σήμερα τις έχει κοστίσει περισσότερα από 32 δισ. ευρώ.

Η υπόθεση αφορούσε πελάτη ο οποίος αγόρασε μεταχειρισμένο VW Golf με δάνειο από την VW Bank, θυγατρική της VW. Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, η πελάτης επέστρεψε το αυτοκίνητο και ζήτησε αποζημίωση.
Η Volkswagen, η οποία δεν ήθελε να αποζημιώσει την πελάτη για τους τόκους του δανείου, τόνισε ότι η ετυμηγορία δεν μπορεί να αφορά όλα τα οχήματά της τα οποία αγοράστηκαν με δανειακή χρηματοδότηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό