15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης κατηγορούμενος για ανάρτηση εναντίον του Λούλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας κατέθεσε καταγγελία κατά του βολεϊμπολίστα Γουάλας ντε Σόουζα, αφού ο Ολυμπιονίκης με τη Σελεσάο με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαινόταν να υποστηρίζει τη βία κατά του Προέδρου της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ένας ακόλουθος του αθλητή στο Instagram τον ρώτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αν θα «πυροβολούσε τον Λούλα στο πρόσωπο με ένα 12άρι (το διαμέτρημα του όπλου)».

Ο Γουάλας, υποστηρικτής του πρώην ακροδεξιού Προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, απάντησε με μια δημοσκόπηση που ρωτούσε τους οπαδούς του αν θα το έκαναν. Αργότερα διέγραψε την ανάρτηση κι ανέβασε ένα βίντεο ζητώντας συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν θα πρότεινε ποτέ βία ή μίσος προς κανέναν, ενώ χαρακτήρισε την ανάρτηση λάθος.

Εκτός από την καταγγελία που υποβλήθηκε στο ανεξάρτητο συμβούλιο δεοντολογίας από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας, η οποία χαρακτήρισε τη θέση «απαράδεκτη», ο σύλλογός του αθλητή, Σάντα Κρουζέιρο, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη δραστηριότητα του Γουάλας για «αόριστο χρονικό διάστημα» και τον κάλεσε σε απολογία.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάλεσαν τον γενικό εισαγγελέα της Βραζιλίας να κινήσει νομικά μέτρα. Ο Πάουλο Πιμέντα, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του Λούλα, είπε ότι θα λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο Γουάλας ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Βραζιλίας που κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 (Ρίο ντε Τζανέιρο) και το ασημένιο το 2012, στο Λονδίνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στη Βραζιλία μετά από διχαστικές εκλογές που οδήγησαν σε σύγκρουση του αριστερού Λούλα με τον Μπολσονάρο, του οποίου οι χαλαρές πολιτικές οπλοκατοχής προκάλεσαν μια απότομη αύξηση της κατοχής όπλων μεταξύ των συντηρητικών υποστηρικτών του.

Οι απειλές βίας έχουν επίσης αυξηθεί. Νωρίτερα τον Ιανουάριο, χιλιάδες υποστηρικτές του Μπολσονάρο βανδάλισαν το Ανώτατο Δικαστήριο, το Κογκρέσο και το Προεδρικό Μέγαρο, επιδιώκοντας να προκαλέσουν χάος και στρατιωτικό πραξικόπημα που θα έδιωχνε τον Λούλα και θα επανέφερε τον Μπολσονάρο στην εξουσία.

«Πριν από αθλητής, ο Γουάλας είναι πολίτης της Βραζιλίας και πρέπει να υπακούει στους νόμους και τους θεσμούς μας», ανέφερε σε tweet η υπουργός Αθλητισμού Άνα Μόζερ, πρώην αθλήτρια του βόλεϊ που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, στην Ατλάντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό