23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βαρόμετρο Action 24: Κυριαρχία Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα σύνθετο πολιτικό τοπίο στην πορεία προς τις ευρωεκλογές με τα σημαντικά γεγονότα να κλονίζουν την εικόνα της ΝΔ αλλά να μην κοστίζουν στην πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνει το Βαρόμετρο της Opinion Poll για το Action 24. 

Στο διπλό πονοκέφαλο της κυβέρνησης με ακρίβεια και ασφάλεια προστίθεται πλέον και η υπόθεση των Τεμπών – χωρίς ωστόσο κανένα από τα γεγονότα της επικαιρότητας να δείχνουν ότι μπορούν να ανατρέψουν την εικόνα για τη ΝΔ. Αντίθετα, φαίνεται πως επηρεάζουν δραματικά τη μάχη για τη δεύτερη και τρίτη θέση. Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ (20/3) οπότε έχει συμπεριλάβει και το κλίμα από τη βουλή στη συζήτηση επί του πορίσματος της ΝΔ για τα Τέμπη. 

Εκτίμηση ψήφου: Βελόπουλος και αναποφάσιστοι «απειλούν» τη ΝΔ 

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 34,4% – δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,4%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12,5% και από εκεί αρχίζουν οι εκπλήξεις: Ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίζεται ξανά στο 10,1% στην τέταρτη θέση πάνω από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 9,4% – ενώ αίσθηση προκαλεί το ποσοστό 2,9% που εμφανίζουν οι νεοιδρυθέντες «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου. 

Opinion Poll

Opinion Poll

Η ΝΔ έχει ανακτήσει τη μισή μονάδα που είχε χάσει, σύμφωνα με την προηγούμενη μέτρηση στις 29 Φεβρουαρίου ενώ αύξηση 1,5% καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Νέα πτώση για τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα – ο Κυριάκος Βελόπουλος κρατά την τέταρτη θέση με διψήφιο ποσοστό ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος με το 2,9% δείχνει να έχει πάρει ένα κομμάτι των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα τουλάχιστον με την εικόνα της μέτρησης. 

Opinion Poll

Opinion Poll

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,7% – ωστόσο το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 19,7% 

Opinion Poll

Opinion Poll
Τέμπη και ακρίβεια κλονίζουν τη ΝΔ 

Τέμπη και ακρίβεια κλονίζουν την εικόνα της ΝΔ με τους πολίτες να ιεραρχούν και πάλι ως σοβαρό ζήτημα και το κεφάλαιο της ασφάλειας. 

Opinion Poll

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Opinion Poll, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι είναι από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη διαλεύκανση των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών. 

Opinion Poll

Σε ποσοστό 82% οι ερωτηθέντες είναι «καθόλου» και «λίγο» ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και για τη στήριξη των εισοδημάτων. 

Opinion Poll

Σε ποσοστό 43% οι πολίτες δηλώνουν πως περιορίζουν βασικές τους ανάγκες για να τα βγάλουν πέρα αφού έχουν επηρεαστεί από τις αυξήσεις των τιμών, ενώ σε ποσοστό 34% απαντούν πως υπάρχουν δυσκολίες αλλά ανταπεξέρχονται στις καθημερινές τους ανάγκες. Σημειώνεται πάντως πως ένα ποσοστό 7,4% δηλώνει πως δεν έχει επηρεαστεί… ιδιαίτερα από το κύμα των ανατιμήσεων. 

Opinion Poll
Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών: Πρώτος ο Μητσοτάκης, τρίτος ο Λοβέρδος… 

Απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση της Opinion Poll καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δείκτη της δημοτικότητας – παραμένοντας σε κάθε περίπτωση καθαρά πρώτος, πάνω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα που επίσης έχει απώλειες. Η έκπληξη έρχεται και πάλι από τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος εμφανίζεται στην τρίτη θέση, πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη… 

Opinion Poll

Opinion Poll

Στον δείκτη της καταλληλότητας για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και πάλι τον ίδιο και μοναδικό «αντίπαλο»: Ο «κανένας» με ποσοστό 29,5% βρίσκεται κοντά στο 35,8% που συγκεντρώνει ο κ. Μητσοτάκης. 

Opinion Poll

Opinion Poll
Κασσελάκης: «Θολές» απαντήσεις για τις επιχειρήσεις του

Μοιρασμένοι στα δυο είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το εάν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Ποσοστό 44,8% απαντά «πολύ» και «αρκετά», ενώ 40,2% απαντά «λίγο» και «καθόλου» 

Opinion Poll

Πάντως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης δείχνει να μη γνωρίζει επ’ ακριβώς το τι συμβαίνει με τις επιχειρήσεις του κ. Κασσελάκη αλλά ούτε και το περιεχόμενο των απαντήσεων που έχει δώσει. Στο σύνολο των ψηφοφόρων ποσοστό 17,9% απαντά πως δεν γνωρίζει. Πάντως το 62,5% δεν φαίνεται να έχει πειστεί από τις, έως τώρα, εξηγήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Opinion Poll
Ψήφος για την Ευρώπη με το μυαλό στην… Ελλάδα 

Θα πάμε στις ευρωεκλογές με το μυαλό στην εσωτερική επικαιρότητα, αδιαφορώντας, περίπου, για τα πρόσωπα μέσα στα ευρωψηφοδέλτια: Ποσοστό 36,9% θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με το βλέμμα στο εσωτερικό περιβάλλον – τα ευρωπαϊκά θέματα μάς απασχολούν σε ποσοστό 16,9% και τα πρόσωπα μέσα στα ψηφοδέλτια μόλις σε ποσοστό 7,5%

Opinion Poll

Η ψήφος πάντως του Ιουνίου δείχνει να είναι κινούμενη άμμος. Καθώς το 49% των ερωτηθέντων απαντά πως είναι «πολύ» και «αρκετά» πιθανό να ψηφίσει άλλο κόμμα από αυτό που επέλεξε στις βουλευτικές εκλογές. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 45,5%. 

Opinion Poll

Στο μυαλό όμως της πλειονότητας των ψηφοφόρων πάνω από την ευρωκάλπη θα βρίσκεται η… κυβέρνηση. Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, 38,5% θέλει να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση ή στο κόμμα που ψήφισε στις εθνικές εκλογές – το 19,4% θέλει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση και μόλις το 8,9% με καθαρή ψήφο για την στήριξη της κυβέρνησης. 

Opinion Poll

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό