23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ασημακοπούλου leaks: Ερευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα e-mail

Ειδήσεις Ελλάδα

Την άμεση παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προκάλεσαν δημοσιεύματα για τη φερόμενη αποστολή emails από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους Έλληνες.

Όπως έγινε γνωστό προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της, η Αρχή επισημαίνει τα εξής:

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Νέα ερωτηματικά για τα στοιχεία αποδήμων

Μιλώντας στο MEGA o βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπάρκας έθεσε ερωτήματα για την ασφάλεια της επιστολικής ψήφου: «Εγώ δεν έχω εκλογικούς καταλόγους. Για να πάρεις εκλογικούς καταλόγους από το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να το αιτηθείς. Άρα αν η κ. Ασημακοπούλου έχει αιτηθεί κάτι τέτοιο πρέπει να το αποδείξει. Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι δεν έδωσε τίποτα. η κα. Ασημακοπούλου έστειλε email σε ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ να παρακολουθήσουν την κα. Ασημακοπούλου».

Ακολούθως έφερε ως παράδειγμα συγγενικό του πρόσωπο που έλαβε email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. «Ένας μάλιστα είναι και συγγενής μου και διαμένει στη Μεγάλη Βρετανία, είναι καθηγητής, και έλαβε email ένα newsletter. Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Ο συγγενής μου δεν είναι Συριζαίος αλλά ούτε έχει σχέση με τη ΝΔ. Υπάρχει ερωτηματικό για το θέμα της επιστολικής ψήφου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Το υπουργείο δεν μπορεί να δώσει email»

Απαντώντας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να δώσει email. Το γεγονός μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργείου Εσωτερικών.

«Εγώ διάβασα την απάντηση της κα. Ασημακοπούλου που ανέφερε πως αυτά τα email τα είχε συγκεντρώσει από διάφορες δράσεις που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια. Το υπουργείο δεν μπορεί να έχει δώσει mail. Μπορείς επίσημα να το αιτηθείς και εκεί δεν αναγράφεται το email. Αυτό γίνεται μόνο από προσωπικό αρχείο που έχει ο βουλευτής και πάντα έπειτα από άδεια. Κράτησα την δήλωσή της», υπογράμμισε ο Κώστας Καραγκούνης.

Καταληκτικά ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως η σύνδεση της επιστολικής ψήφου με το newsletter της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου είναι ατυχής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό