23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Από το Εδιμβούργο… στον βασιλικό θρόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον βασιλιά Κάρολο να αναστέλλει πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις του καθώς νοσεί από καρκίνο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να στέκεται στο πλευρό της Κέιτ Μίντλετον, η οποία ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών μέσω ενός ολιγόλεπτου μαγνητοσκοπημένου βίντεο ότι επίσης νοσεί από καρκίνο και ότι αναμένεται να υποβληθεί σε «προληπτική χημειοθεραπεία», ο πρίγκιπας Έντουαρντ μπορεί τώρα γίνει ένα κεντρικό πρόσωπο στη ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την Telegraph ο πρίγκιπας Έντουαρντ, Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος πρόσφατα γιόρτασε τα 60ά του γενέθλια, ήταν τρίτος στη σειρά για τον θρόνο όταν γεννήθηκε μετά τους μεγαλύτερους αδελφούς του, Κάρολο και Άντριου.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του εργάζονταν σκληρά για πολλά χρόνια, ωστόσο οι επαγγελματικές ενασχολήσεις του πρίγκιπα Έντουαρντ επηρέασαν τη φήμη του ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας και προκάλεσαν «ρήγμα» στο παλάτι.

Ωστόσο, διεθνή μέσα αναφέρουν πως πρόσωπα κοντά στο παλάτι έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ.

Έτσι δεδομένου του ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο πρίγκιπας Άντριου, δεν ασχολείται πλέον με τα βασιλικά καθήκοντα, το σενάριο που θέλει τον πρίγκιπα Έντουαρντ «ως ιδανικό πρόσωπο» και ως «πρωταγωνιστή» – έστω και προσωρινά- στην βασιλική οικογένεια, φουντώνει ολοένα και περισσότερο.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη αδερφή του, η πριγκίπισσα Άννα, συμμετέχει ήδη σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη της μοναρχίας σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο.

Ο Πρίγκιπας Εδουάρδος είναι 14ος στη σειρά για τον θρόνο. Ολοκλήρωσε το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και υπηρέτησε για λίγο στους Βασιλικούς Πεζοναύτες. Η προσπάθειά του το 1987 να κάνει μια τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τα Royals με τίτλο “It’s a Royal Knockout” αποδοκιμάστηκε, προκαλώντας οργή στο Παλάτι. Επί του παρόντος αποτελεί το 7ο πιο δημοφιλές -εν- ζωή βασιλικό πρόσωπο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov. Περίπου το 42% του βρετανικού λαού έχει θετική άποψη για αυτόν.

Πληροφορίες από Telegraph

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό