16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απειλητικό μήνυμα στο Λούβρο – «Θα ανατινάξουμε τη Μόνα Λίζα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Επί ποδός βρίσκεται η διεύθυνση του μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι ύστερα από ένα απειλητικό μήνυμα που έλαβε ο διευθυντής του ιδρύματος για πιθανή ανατίναξη του σπουδαίου πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα.

Όπως επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, τις απειλές έκαναν γνωστές στην ιστοσελίδα του μουσείου μια νέα οργάνωση που ονομάζεται «Founding Fathers of Confederation», (Οι Πατέρες της Συνομοσπονδίας).

Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα αγγλικά και δημοσιεύθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου. Συγκεκριμένα ανέφεραν «Είμαστε δεσμευμένοι να ανατινάξουμε τη Μόνα Λίζα και πολλά άλλα αριστουργήματα. Απλά μια προειδοποίηση: 100 κιλά εκρηκτικών C4 κάνουν μεγάλη ζημιά», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το γαλλικό δημοσίευμα τονίζει ότι ιστορικά «Οι Πατέρες της Συνομοσπονδίας» ήταν 36 άτομα που παρακολούθησαν τουλάχιστον ένα από τα συνέδρια του Σάρλοταουν το 1864, του Κεμπέκ και του Λονδίνου του 1866, που προηγήθηκε της Καναδικής Συνομοσπονδίας. Μόνο έντεκα άτομα παρακολούθησαν και τα τρία συνέδρια.

Όπως είναι λογικό, ο διευθυντής του μουσείου κατέφυγε στις Αρχές όπου και κατέθεσε καταγγελία κατά πάντων. Το μουσείο ζήτησε από μέλη των υπουργείων Άμυνας, Ασφάλειας και Πολιτισμού να ελέγξουν τους χώρους, αλλά δεν βρέθηκαν ύποπτα αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, ο εμβληματικό πίνακας που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές έχει γίνει στόχος ακτιβιστικών οργανώσεων που έριξαν ακόμη και σούπα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό