22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι στο δικαστήριο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοβαρές καταγγελίες σε σχέση με τη δικογραφία της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη έκανε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1.

Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος, αλλά και νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, έκανε λόγο για κατασκευασμένη ιστορία, η οποία όταν φτάσει στο δικαστήριο «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».

Στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκπομπή για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ο Αλέξης Κούγιας ρωτήθηκε και για τη δικογραφία που εμπλέκει τη Θύρα 7 με τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη: «Δεν έχω εξουσιοδοτηθεί από τον Ολυμπιακό να μιλήσω. Θα πω την άποψή μου ως δικηγόρος. Μου ζητήθηκε να υπερασπιστώ κάποιους από τους κατηγορουμένους, αλλά λόγω της ευαίσθητης θέσης που έχω, δεν μπορώ να το κάνω γιατί θα δημιουργηθούν διάφοροι συνειρμοί. Θα το πω κουγέικα, πετρουπολιώτικα και ολυμπιακά. Η δικογραφία είναι πλάκας και δημιουργήθηκε μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του. Δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο οι λόγοι που οδήγησαν να υπογράψει το διαβιβαστικό αυτός ο ανεκδιήγητος, του οποίου η αστυνομική διαδρομή είναι γνωστή και δεν θέλω να την αναδείξω. Έγιναν όλα για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης του».

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε: «Είναι κωμικό το σενάριο που αναφέρεται, με τους δήθεν προστατευόμενους μάρτυρες. Την έχω ξεκοκκαλίσει τη δικογραφία, γιατί με ενδιαφέρει ως Κούγια. Στα δικαστήρια θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Όλη αυτή η ιστορία δεν προκύπτει από κανένα αντικειμενικό στοιχείο. Αυτή η υπόθεση ξεκίνησε το 2019, όταν ο τότε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας χαρτογράφησε τους χούλιγκανς, έκανε μια δικογραφία με 1200 κατηγορούμενους από όλες τις μεγάλες ομάδες, ακόμη και από τη Λάρισα. Δεν προχώρησε τότε. Τώρα, το τμήμα αθλητικής βίας, που ελέγχεται από συγκεκριμένο χώρο, στοχοποίησε τον Ολυμπιακό. Όταν δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός δεν είπαν ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Ούτε εκεί θα στεκόταν αυτή η κατηγορία».

Επίσης, ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε: «Βρήκαν ότι ένας δούλευε στον Δήμο Πειραιά. Δηλαδή ένα νέο παιδί που δεν είχε δουλειά δεν έπρεπε να προσληφθεί; Η Θύρα 7 έχει συναισθηματική υποδομή. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και επιπόλαια παιδιά. Παρεισφρέουν και αναρχικά και ποινικά στοιχεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Θα πάρουμε τα πιτσιρίκια που πετάνε μια μολότοφ ή μια πέτρα και θα τους κάνουμε εγκληματική οργάνωση; Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει μόνο με τον Ολυμπιακό και έχει σχέση με την πολιτική. Ο Ολυμπιακός πήρε Κύπελλο Ευρώπης στους μικρούς και ο υπουργός Αθλητισμού, που πάει στους γάμους και στις βαφτίσεις των οπαδών της ΑΕΚ, δεν πήγε να τους υποδεχθεί».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό