25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αν υπάρξει αίτημα κήρυξης τοπικής ημέρας μνήμης των θυμάτων των Τεμπών, η κυβέρνηση θα το εξετάσει

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος, σημείωσε σήμερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Κοντοτόλη, ότι εφόσον υπάρξει αίτημα είτε από τον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών, είτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για κήρυξη τοπικής ημέρας μνήμης των θυμάτων των Τεμπών, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Όπως σημείωσε ο κ. Λιβάνιος, με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο για τις περιφερειακές αργίες, που περιγράφει ιστορικά γεγονότα και θρησκευτικές εορτές, «δεν υπάρχει δυνατότητα» να τεθεί ως αργία. Εφόσον όμως υπάρχει αίτημα από τον σύλλογο γονέων και από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, προφανώς και θα εξεταστεί με την δέουσα προσοχή και την δέουσα σοβαρότητα, είπε ο κ. Λιβάνιος.

Θλιβερό που η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρόταση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Κοντοτόλη χαρακτήρισε θλιβερό που η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρόταση αυτή, καλώντας την να προσαρμοστεί στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η κοινωνία μόνο να κερδίσει έχει από την καθιέρωση της 28ης Φεβρουαρίου ως μέρας μνήμης και τιμής στους νεκρούς των Τεμπών, είπε η κ. Κοντοτόλη.

Ανταπαντώντας, ο κ. Λιβάνιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μη ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα, ιδίως όταν χάνονται νέοι άνθρωποι.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό