16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανεβαίνουμε πίστες γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πείθει κανένα, δήλωσε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας το έντονο κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

«Όσο κι αν προσπαθεί και όσο κι αν επιμένει ο κ. Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία, με μυθεύματα, με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ και αντιστέκεται επίμονα», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Οι θέσεις του δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ανυπόστατοι και ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του». πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η χώρα μας «εξαιτίας της συνεπούς και σοφής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή της τετραετίας, έχει καταφέρει να κάνει αυτά που πρέπει για να ανέβουμε πολλές πίστες γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά, να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε κάθε πρόκληση».

«Εμείς δεν προκαλούμε, είμαστε παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, αλλά απολύτως ανυποχώρητοι στα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είμαστε απολύτως ικανοί να διαχειριστούμε κάθε απειλή με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και θα  συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ψύχραιμοι  αποτελεσματικοί, ανυποχώρητοι». 

Των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου προηγήθηκε μια έμμεση απειλή του Τούρκου ηγέτη ο οποίος υποστήριξε πως οι βαλιστικοί πύραυλοι Tayfun που ανέπτυξε η Τουρκία αποτελούν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό