23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αναφορές για πλήγματα σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναφορές για νέα αεροπορικά πλήγματα στο λιμάνι Χοντέιντα και άλλες παράκτιες περιοχές της Υεμένης, μεταδίδει ο  – προσκείμενος στους Χούθι – τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah, ο οποίος αποδίδει τις επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας που προστατεύουν τα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Al Masirah έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 πλήγματα στη διάρκεια της Δευτέρας (11/3), τέσσερα εκ των οποίων είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ίσα.

Την περασμένη Τετάρτη, πύραυλος των Χούθι έπληξε το εμπορικό πλοίο True Confidence υπό σημαία Μπαρμπέιντος, προκαλώντας τον θάνατο τριών μελών του πληρώματος. Ήταν το πρώτο φονικό πλήγμα των Χούθι από την έναρξη των επιθέσεών τους τον Νοέμβριο για να εκφράσουν – όπως ισχυρίζονται – την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους απέναντι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ημέρες πριν από την φονική πυραυλική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν, βυθίστηκε λίγο μακρύτερα το υπό σημαία Μπελίζ φορτηγό πλοίο Rubymar το οποίο είχε χτυπηθεί από πύραυλο των Χούθι στις 18 Φεβρουαρίου.

«Φωνές» για ισχυρότερες σχέσεις της Δύσης με την κυβέρνηση της Υεμένης

Την ίδια ώρα, ο Guardian επισημαίνει πως οι προσπάθειες της Δύσης να σταματήσουν τις επιθέσεις των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα θα αποτύχουν, αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν οικοδομήσουν ισχυρότερες σχέσεις πληροφοριών και στρατιωτικές σχέσεις με την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Υεμένης, όπως προειδοποιούν πολιτικοί και εμπειρογνώμονες.

Ο πρεσβευτής της Υεμένης στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε ότι οι Χούθι πρέπει να αντιμετωπιστούν και να απομακρυνθούν από λιμάνια της Ερυθράς Θάλασσας, όπως η Χοντέιντα. Παρόμοιες εκκλήσεις απηύθυναν μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Υεμένης όταν επισκέφθηκαν το Λονδίνο τον περασμένο μήνα.

Επί του παρόντος, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί διπλωμάτες διστάζουν να προσελκύσουν την κυβέρνηση με έδρα το Άντεν πιο κοντά στις επιχειρήσεις της στην Ερυθρά Θάλασσα, φοβούμενοι ότι αυτό θα μπορούσε να αναζωπυρώσει έναν εμφύλιο πόλεμο που βρίσκεται σε ουσιαστική αναστολή από τον Απρίλιο του 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό