21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αναλαμβάνει έργο επιτήρησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Βόρειο Αιγαίο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος για την επιτήρηση και παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας του Βορείου Αιγαίου ανέλαβε η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων.

Το έργο ανατέθηκε από το Λιμενικό Σώμα (Λ.Σ), μετά από διεθνή ανοικτό διαγωνισμό και αφορά στην προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος θαλάσσιας επιτήρησης, το οποίο αποτελείται από τρεις επίγειους σταθμούς επιτήρησης μακράς εμβέλειας, οι οποίοι εξοπλίζονται με συγχρονισμένα ηλεκτροπτικά συστήματα με υποστήριξη θερμικού αισθητήρα, Radar επιφανείας, ραδιογωνιόμετρο, AIS, μετεωρολογικό σταθμό, αεροναυτικές επικοινωνίες ξηράς – θαλάσσης – αέρος και ευρυζωνικές επίγειες ασύρματες ασφαλείς επικοινωνίες δικτύου κορμού.

Το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα θα επιτηρεί τη θαλάσσια κυκλοφορία και μέσω του κεντρικού λογισμικού παρακολούθησης και διαχείρισης Command & Control SISC2, το οποίο θα παραμετροποιηθεί ειδικά στις απαιτήσεις του Λιμενικού Σώματος, θα επιτυγχάνεται η καταγραφή, η συλλογή και η ανάλυση των πληροφοριών, οι οποίες θα προβάλλονται στα κέντρα επιχειρήσεων του Λ.Σ. Μέσω του κεντρικού λογισμικού Common & Control SISC2, θα πραγματοποιείται η αποδοχή και η διαβίβαση δεδομένων από και προς τρίτα συστήματα – εφαρμογές – βάσεις δεδομένων – αισθητήρες εντοπισμού στόχων με το οποίο θα παρέχει στο Λ.Σ τη δυνατότητα αξιοποίησης και διάχυσης δεδομένων σε ένα κοινό περιβάλλον διαχείρισης πληροφοριών.

Το ολοκληρωμένο σύστημα σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παράγεται στην Ελλάδα και αποτελείται από τεχνολογικές λύσεις και προϊόντα των κατασκευαστικών οίκων Intracom Telecom, Leonardo S.p.A. και GEM elettronica S.r.l.

Ο Κώστας Καρδαράς, διευθυντής της Διεύθυνσης Security & Integrated Systems της Intracom Telecom, δήλωσε σχετικά: «Το έργο κατακυρώθηκε στην Intracom Telecom μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια εντατικών προσπαθειών. Για αυτόν τον λόγο θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, τόσο προς όλα τα μέλη των ομάδων της εταιρείας μας που συνεργάστηκαν για τον κοινό στόχο, όσο και προς το Λιμενικό Σώμα, που εμπιστεύτηκε τις τεχνολογίες και τα προϊόντα της εταιρείας μας και των συνεργατών της».

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και ολοκληρωμένων  συστημάτων ασφαλείας με παρουσία 45 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στην ανάπτυξη λογισμικού ελέγχου διοίκησης και συντονισμού επιχειρήσεων Command & Control (C2), στην υποστήριξη (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλον τον κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό