15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανάλυση ΑΕΚ: Μετέτρεψε το πρόβλημα σε πλεονέκτημα και νίκησε με ελληνική σφραγίδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχει σχολιαστεί πολύ, το πόση βοήθεια παίρνει η ΑΕΚ από τους ξένους παίκτες της, σε σχέση με τους γηγενείς. Στο νικηφόρο 68-59 επί της Ρέτζιο Εμίλια την Τετάρτη (07/12) στο Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 5η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του Basketball Champions League, η συνεισφορά των Ελλήνων ήταν καταλυτική, αφού βρήκαν χώρο και χρόνο συμμετοχής, βγήκαν μπροστά και έβγαλαν «ασπροπρόσωπο» τον Ηλία Καντζούρη.

Αξίζει να σταθεί κανείς, σε τέσσερις παίκτες. Αυτοί είναι οι Δημήτρης Φλιώνης, Αντώνης Κόνιαρης, Κώστας Παπαδάκης και Ανδρέας Πετρόπουλος. Όλοι τους, έβγαλαν ενέργεια, πολύ πάθος και ένταση. Ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και αποτέλεσαν τον βασικό λόγο που η ΑΕΚ γύρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Πάλεψαν για κάθε κατοχή και ξεσήκωσαν την κερκίδα με την ψυχή που έβγαλαν, ενώ στην επίθεση βοήθησαν όσο χρειάστηκε.

Στο ματς απέναντι στους Ιταλούς, βρήκαν παραπάνω χρόνο συμμετοχής από τα συνηθισμένα, με δεδομένο ότι έλειπε ο τραυματίας, Γιάνις Στρέλνιεκς, ενώ αποχώρησε «λαβωμένος» και ο Τιμ Φρέιζερ, που εμφάνισε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους. Ειδικά το δεύτερο, δηλαδή η απουσία του Φρέιζερ, φαίνεται ότι ωφέλησε την ΑΕΚ, γιατί χωρίς την παρουσία του Αμερικανού στην πεντάδα, η ομάδα έγινε καλύτερη στην άμυνα και μέσω αυτής, μπόρεσε να βρει ρυθμό και στην επίθεση και να κερδίσει το ματς. Ο Φλιώνης ως συνήθως έβγαλε εξαιρετικές άμυνες, ειδικά πάνω στους Τσιντσιαρίνι και Βιτάλι. Όσον αφορά στον Τσιντσιαρίνι, ο Κόνιαρης τον «έσβησε» στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που «έκοψε στα δύο», το παιχνίδι των Ιταλών, που βγήκαν εκτός ρυθμού.

Ας δούμε όμως και με αριθμούς, τι ακριβώς έκαναν οι συγκεκριμένοι παίκτες της ΑΕΚ. Ο Φλιώνης έπαιξε για 20 λεπτά (20:10’’) και είχε 3 πόντους (1/2β., 1/1δ.), 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και 1 αμυντικό ριμπάουντ. Ο Παπαδάκης σε μόλις 9 λεπτά (09:26’’) πρόλαβε να έχει 4 πόντους (2/2δ., 0/3τρ.), 6 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Πετρόπουλος σε λιγότερο από 13 λεπτά (12:43’’) είχε 4 πόντους (2/2β., 1/1δ., 0/2τρ.) και 3 αμυντικά ριμπάουντ. Όσο για τον Κόνιαρη, αγωνίστηκε για 14 λεπτά (14:19’’) και είχε 2 πόντους (1/1δ.), 1 αμυντικό ριμπάουντ και 1 ασίστ. Είναι περιττό να πούμε ότι όλοι τους, έβγαλαν άμυνες που δεν φαίνονται στη στατιστική.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακολουθήστε το aek365 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό