23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμηχανία και γαϊτανάκι δηλώσεων πριν από την Πολιτική Γραμματεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Αμηχανία και βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν από τη νέα κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία όπως όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν, θα συμμετάσχει και ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο συνεδρίαζε για έξι ώρες προκειμένου επί της ουσίας να… απαντήσει στις επιθετικές αναφορές του ίδιου του προέδρου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με σειρά παρεμβάσεων σε τηλεοπτικά κανάλια, επιχειρούν να λειάνουν τις γωνίες των όσων ακούστηκαν μέσα στο κομματικό όργανο κατά του Στέφανου Κασσελάκη. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τα όσα είπε στο London School of Economics δείχνει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω – αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές και για δικά του στελέχη. Εντός του κόμματος πάντως φαίνεται πλέον να υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και από εκείνους που τον στήριξαν ανοιχτά στην κούρσα για την ηγεσία. 

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα απουσιάζει ο πρόεδρος…»

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα απουσιάζει ο πρόεδρος» είπε ο Νίκος Παππάς στο Open για την απογευματινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο επίμαχο ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη, έκανε ένα βήμα παραπάνω: Ζήτησε να διευρυνθεί, να δοθεί στη βάση του κόμματος και να έχει «δεσμευτικό χαρακτήρα…»

Για δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο στο Action 24 ο βουλευτής Πέτρος Παππάς ζητώντας βαθιές αλλαγές στο κόμμα.  

«Δεν εκλέξαμε μονάρχη, εκλέξαμε πρόεδρο…»

«Εκλέξαμε πρόεδρο, δεν εκλέξαμε μονάρχη» είπε στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Ζαχαριάδης θέτοντας συνολικό θέμα για την πολιτική πορεία που έχει πάρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν τέθηκε από κανέναν ζήτημα να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη» υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ραγκούσης ζητώντας ωστόσο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να επανέλθει η ενότητα στο κόμμα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό