23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αλ. Χαρίτσης: Πρωτοφανής ακρίβεια με ευθύνη της κυβέρνησης

Ειδήσεις Ελλάδα

«Έχουμε μια κυβέρνηση που όλο το προηγούμενο διάστημα αδιαφόρησε για την ακρίβεια και τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν μας λέει ότι η κρίση είναι αμιγώς εξωγενής» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του σ/ν του ΥΠΑΝ για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

«Από τον Ιανουάριο είχαμε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος πανευρωπαϊκά, ήμασταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη με τον κατώτατο μισθό καθηλωμένο στα επίπεδα του 2010 και φτάσαμε σε ιστορικό υψηλό για την βενζίνη ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, πριν από τον πόλεμο δηλαδή» αντιπαρέβαλλε ο ίδιος. «Έχουμε πια υψηλό 25ετίας στον πληθωρισμό, το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται συνεχώς, κυρίως για τους ευάλωτους και τα μικρομεσαία στρώματα, και μόλις χθες είχαμε άλμα 39% στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης έχουμε οδηγηθεί στην σημερινή κατάσταση» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι «πολιτική επιλογή να ιδιωτικοποιήσετε την επικουρική ασφάλιση με κόστος στο δημόσιο 1,5 δισ. τον χρόνο, όσο δηλαδή θα κόστιζε η μείωση του ΕΦΚ στην ενέργεια για το ίδιο διάστημα». Και πρόσθεσε: «Εδώ και μήνες λέμε ότι απαιτούνται μέτρα ανάσχεσης της κρίσης: πλαφόν στα τιμολόγια της ενέργειας, φορολόγηση στα υπερκέρδη των παρόχων, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης».

Ως προς το νομοσχέδιο επισήμανε ότι «η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μίας Στάσης για τις επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το 2016 και υλοποιήθηκε το 2018 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» όπως και «η διαπραγμάτευση των τροποποιήσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας που ενσωματώνονται στο νομοσχέδιο». «Πρόκειται δηλαδή για μια απολύτως αυτονόητη νομοθετική παρέμβαση που στηρίζεται στο κεκτημένο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε.

«Οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας υποθηκεύονται από μια κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει την κοινωνία και την οικονομία» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Είναι η ώρα για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κηρύξει τον πόλεμο στη ανακρίβεια, θα συγκρουστεί με τα κερδοσκοπικά συμφέροντα, θα εφαρμόσει δημόσιες πολιτικές, θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, θα προσελκύσει και θα υλοποιήσει επενδύσεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό