15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ακτιβιστές «βούτηξαν» στη Φοντάνα ντι Τρέβι και έριξαν μαύρο υγρό

Ειδήσεις Ελλάδα

Επτά νεαροί ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν για την κλιματική αλλαγή μπήκαν στη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη την Κυριακή και έριξαν αραιωμένο κάρβουνο στο νερό για να το μαυρίσουν.

Οι διαδηλωτές από την ομάδα «Ultima Generazione» («Τελευταία γενιά») κρατούσαν πανό που έγραφαν «Δεν θα πληρώσουμε για τα ορυκτά (καύσιμα)» και φώναζαν «η χώρα μας πεθαίνει».

Ένστολοι αστυνομικοί μπήκαν στο νερό για να απομακρύνουν τους ακτιβιστές, ενώ πολλοί τουρίστες βιντεοσκοπούσαν το εγχείρημα και μερικοί από τους θεατές φώναζαν ύβρεις στους διαδηλωτές, όπως έδειξαν τα βίντεο.

Alessandro Penso/MAPS via REUTERS

Σε ανακοίνωσή της, η Ultima Generazione ζήτησε να σταματήσουν οι δημόσιες επιδοτήσεις για τα ορυκτά καύσιμα και συνέδεσε τις διαμαρτυρίες με τις φονικές πλημμύρες στη βόρεια ιταλική περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια τις τελευταίες ημέρες. Η ομάδα δήλωσε ότι ένα στα τέσσερα σπίτια στην Ιταλία κινδυνεύει από πλημμύρες.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι καταδίκασε τη διαμαρτυρία, την πιο πρόσφατη από μια σειρά ενεργειών με στόχο έργα τέχνης στην Ιταλία. «Αρκετά με αυτές τις παράλογες επιθέσεις στην καλλιτεχνική μας κληρονομιά», έγραψε στο Twitter.

Oggi 9 attivisti hanno versato carbone vegetale nella #FontanadiTrevi. Grazie all’intervento tempestivo della Polizia locale evitato il peggio. Ora necessario un intervento che impegnerà risorse pubbliche e porterà allo spreco di 300 mila litri di acqua ▶️ https://t.co/IRowYI6X4z pic.twitter.com/N4YLRb92se

— Roberto Gualtieri (@gualtierieurope) May 21, 2023

Η παράδοση θέλει τους επισκέπτες να πετούν κέρματα στη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι του 18ου αιώνα για να εξασφαλίσουν ότι θα επιστρέψουν στη Ρώμη μια μέρα.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό