16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έτοιμη να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο στην Pagani η PIF

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολυσχιδείς είναι οι δραστηριότητες της PIF, που δεν αρκείται στην εξαγορά της Νιούκαστλ αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς. 

Το κρατικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, πρώην μέτοχος μειοψηφίας της Pagani (με 30%), σκοπεύει να βάλει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την ανάπτυξη της επιχείρησης του κατασκευαστή υπερπολυτελών αυτοκινήτων. που ίδρυσε ο Ιταλο-Αργεντινός Οράσιο Παγκάνι.

Σύμφωνα με τις αναφορές της ιστοσελίδας Milano Finanza, το σχέδιο είναι αυτό ενός «αρθρωτού μονοπατιού», που δεν θέλει απλά να αναπτυχθεί στην αγορά των υπεραυτοκίνητων αλλά και να εξερευνήσει νέες ευκαιρίες στην κατηγορία του lifestyle, με την Pagani Arte.

Σημαντικό ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει η Aramco, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο, η οποία ελέγχεται από τη σαουδαραβική κυβέρνηση, που θα γινόταν εμπορικός εταίρος κι εταίρος μάρκετινγκ.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός, ωστόσο, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις (αν και μέχρι στιγμής έχει διαψευσθεί) για να γίνει χορηγός τίτλου της ομάδας της Mercedes στη F1, καθώς και της ομάδας MotoGp του Βαλεντίνο Ρόσι.

Επιστρέφοντας στην Pagani, η οικογένεια εξακολουθεί να κατέχει το 66% ενώ η PIF έχει αποκτήσει το 30% υποστηρίζοντας τους ιστορικούς μετόχους μειοψηφίας Εμίλιο Πετρόνε (CEO της Sisal) και Νίκολα Βόλπι.

Μάλιστα, ο Βόλπι ήταν εκείνος που συνέβαλε στη σύνθετη και καινοτόμο λειτουργία αναχρηματοδότησης της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Goldman Sachs.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό