22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακυρώθηκε η ποινή, ο Alonso πήρε πίσω την 3η θέση

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αγωνοδίκες έλαβαν μια επιστολή με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2023 από την Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1 Team με αίτηση για επανεξέταση σύμφωνα με το άρθρο 14.1.1 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, της απόφασης αυτής της ομάδας αγωνοδίκων να επιβάλει ποινή 10 δευτερολέπτων στο αυτοκίνητο 14 επειδή δεν εκτέλεσε σωστά την ποινή.
Προς υποστήριξη της αίτησης για επανεξέταση, στους αγωνοδίκες παρουσιάστηκαν πρακτικά της τελευταίας συνάντησης της SAC (Sporting Advisory Committee) και βίντεο από 7 διαφορετικές περιπτώσεις όπου στα αυτοκίνητα ακουμπούσε ο γρύλος ενώ εξέτιαν παρόμοια ποινή με αυτή που επιβλήθηκε στο αυτοκίνητο 14 χωρίς να τιμωρηθούν.
Η σαφής δήλωση από την ομάδα ήταν ότι η υποτιθέμενη παρουσίαση μιας συμφωνίας μεταξύ της FIA και των ομάδων ότι το να αγγίξεις το αυτοκίνητο με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του γρύλου, θα συνιστούσε “εργασία” στο αυτοκίνητο για τους σκοπούς του άρθρου 54.4 (γ ) του Αθλητικού Κανονισμού, ήταν λανθασμένος και ως εκ τούτου η βάση της απόφασης των αγωνοδικών ήταν λανθασμένη.
Υπό το πρίσμα της αναφοράς, οι αγωνοδίκες έπρεπε να αποφασίσουν εάν υπήρχε ένα σημαντικό και σχετικό νέο στοιχείο [που ανακαλύφθηκε] το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο στα μέρη που ζητούσαν την επανεξέταση τη στιγμή της σχετικής απόφασης.
Έχοντας εξετάσει τα αποδεικτικά βίντεο που παρουσιάστηκαν και έχοντας ακούσει από τον εκπρόσωπο της ομάδας της Aston Martin και τα σχετικά μέλη από τη FIA, οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι υπήρχαν σημαντικά και σχετικά νέα στοιχεία όπως απαιτείται σύμφωνα με το Άρθρο 14.1.1 για να ενεργοποιηθεί η επανεξέταση της απόφασης, ιδίως τα αποδεικτικά βίντεο και τα προφορικά στοιχεία από την ομάδα και από τη FIA.
Μας ήταν σαφές ότι το υπόστρωμα της αρχικής απόφασης, δηλαδή η παράσταση ότι υπάρχει συμφωνία, τέθηκε υπό αμφισβήτηση από τα νέα στοιχεία. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε στην ακρόαση της ουσίας του αιτήματος για επανεξέταση.
Έχοντας εξετάσει τα νέα στοιχεία, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε σαφής συμφωνία, όπως είχε προταθεί στους αγωνοδίκες προηγουμένως, στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί κανείς για να καθορίσει ότι τα μέρη είχαν συμφωνήσει ότι ένας γρύλος που αγγίζει ένα αυτοκίνητο θα ισοδυναμούσε με εργασία στο αυτοκίνητο, χωρίς περισσότερο.
Υπό τις συνθήκες αυτές, θεωρήσαμε ότι η αρχική μας απόφαση να επιβάλουμε ποινή στο αυτοκίνητο 14 έπρεπε να ανατραπεί και το κάναμε αναλόγως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό