17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έκτος από ηλεκτρικά οχήματα, έρχεται και smartphone

Ειδήσεις Ελλάδα

Η NIO είναι γνωστή ως μία από τις πιο φιλόδοξες κατασκευάστριες ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά η εταιρεία σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και στον τομέα των smartphones. Για του λόγου το αληθές, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως θα παρουσιάσει το πρώτο “NIO Phone” μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2023, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο που δεν της επέτρεπε να πουλήσει τη συσκευή στην Κίνα.

Η πρώτη φορά που κυκλοφόρησαν φήμες για ένα smartphone από τη NIO ήταν τον περασμένοι Μάρτιο, όταν ο CEO της εταιρείας, William Li, είχε επιβεβαίωσε πως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μια τέτοια υλοποίηση. Παρόλα αυτά, κανείς δεν περίμενε πως το project θα προχωρούσε τόσο γρήγορα.

Το σοβαρό εμπόδιο είχε να κάνει με την άδεια πρόσβασης στο Internet στην Κίνα, η οποία εκδόθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες (συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου 2023). Από εκεί και πέρα, οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν για τη συσκευή είναι πως θα διαθέτει dualSIM, κεραία 5G και λειτουργικό σύστημα Android, ενώ φημολογείται πως θα είναι βελτιστοποιημένη για να προσφέρει απρόσκοπτη επικοινωνία με τα ηλεκτρικά οχήματα της NIO.

Σε ό,τι αφορά τα τελευταία, μέσα στον Ιούλιο παρέδωσε 20462 οχήματα και ήδη μέσα στο 2023 έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 75000, ενώ ο αριθμός αναμένεται πως θα εκτοξευθεί με την έλευση του πρώτου ηλεκτρικού station wagon ειδικά σχεδιασμένου για την Ευρώπη, το NIO ET5 Touring.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό