23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έγγραφο ντοκουμέντο – Η ΕΛΑΣ γνώριζε ότι το θύμα ήταν στόχος

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη,  έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο, βρίσκεται σε εξέλιξη, την ίδια στιγμή στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα έγγραφο ντοκουμέντο το οποίο είχε συντάξει η ΕΛ.ΑΣ. και αναφέρει τον 44χρονο ως πιθανό στόχο.

Σε αυτό το έγγραφο που φέρει τον τίτλο «ΣΚΙΕΣ» και παρουσιάζει το Mega, αναφερόντουσαν πρόσωπα που εμπλέκονταν στον πόλεμο της νύχτας. Το έγγραφό έχει οκτώ ονόματα με πρώτο εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια και περιλάμβανε επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες φιλικές ανακρίσεις προκειμένου να σταματήσει ο μέχρι τότε πόλεμος της νύχτας.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε επιτευχθεί για αρκετούς μήνες αλλά σταμάτησε για άγνωστους λόγους από την ελληνική αστυνομία καθώς είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με νονούς της νύχτας.

Χαρακτηριστικό είναι πως το δεύτερο όνομα που αναφέρεται είναι εκείνου που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών στον Κορυδαλλό.

Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο το όνομα του θύματος να έχει εμπλακεί σε 11 συμβόλαια θανάτου από τα 24 που υπάρχουν  από το 2017. Σημειώνεται όμως, πως δεν είχε αποδειχτεί οτιδήποτε σε βάρος του και είχαν μείνει μόνο κάποιες υπόνοιες.

Οι Αρχές συσχετίζουν τη δολοφονία του Ζαμπούνη με εκείνη που είχε γίνει στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022 με θύμα έναν 40χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων.

Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς για διαρροή απόρρητου υλικού

Κατηγορούμενοι για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου θα δικαστούν στο αυτόφωρο οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για τη διαρροή σε μέσα ενημέρωσης, του βίντεο από τον τόπο της δολοφονίας του 44χρονου σε πρατήριο καυσίμων στον Νέο Κόσμο, όπου φαίνεται η σορός του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για τη διαρροή του απόρρητου υλικού και φέρεται να ομολόγησαν ότι αυτοί έκαναν, τόσο την καταγραφή, όσο και εν συνεχεία, τη διάθεση του επίμαχου υλικού σε μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, με εντολή της εισαγγελίας, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη ξεκίνησε, να διερευνηθεί και ο τρόπος που διέρρευσαν βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από τα βίντεο της δολοφονίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι οι σκληροί εγκληματίες ήθελαν να είναι σίγουροι ότι εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου αφού κατάφεραν να ρίξουν σχεδόν 100 σφαίρες και να «γαζώσουν» το σώμα του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Βίντεο ντοκουμέντο: Η μαφιόζικη εκτέλεση στον Νέο Κόσμο- Του δίνουν τη χαριστική βολή pic.twitter.com/eMdFnwEJ4R

— flash.gr (@Flashgr_) January 14, 2024

Σε ένα από τα επίμαχα βίντεο, φαίνεται καθαρά ο ένας από τους δυο εκτελεστές, ο οποίος πλησιάζει τον Ζαμπούνη στο πρατήριο καυσίμων στο οποίο βρισκόταν και με ένα καλάσνικοφ που κρατούσε αδειάζει όλη τη δεσμίδα πάνω του. Στη συνέχεια βγάζει μία δεύτερη δεσμίδα, του πέφτει από τα χέρια και τη μαζεύει, οπλίζει και εκτελεί. Αφού έχει τελειώσει, επιστρέφει και του δίνει τη χαριστική βολή με ένα πιστόλι, το οποίο βγάζει από το μπουφάν του.

Σε αυτό το σημείο, ο εκτελεστής του Βαγγέλη Ζαμπούνη θέλει να βεβαιωθεί ότι το συμβόλαιο θανάτου που έχει υπογράψει θα εκτελεστεί στο ακέραιο και το θύμα δεν θα ζήσει. Η σκληρότητα των εκτελεστών είναι εξόφθαλμη. Αδιαφορούν για το γεγονός ότι την ώρα της δολοφονίας, περνούν από διπλά τους αυτοκίνητα.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό