17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άλογο «ζογκλέρ» ειδικεύεται στις… αποδράσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα πολυμήχανο άλογο κατάφερε να φέρει στα όρια του τον ιδιοκτήτη του ο οποίος κάθε βράδυ το έκλεινε στο στάβλο και το πρωί το έβρισκε έξω από την περίφραξη χωρίς ωστόσο να φεύγει.

Έτσι κι εκείνος αποφάσισε να βάλει κάμερα ασφαλείας στο σημείο για να καταγράψει τη στρατηγική διαφυγής του ζώου.

Και πράγματι έτσι έγινε. Η κάμερα απαθανάτισε το ζώο να επιδίδεται σε ζογκλερικούς ελιγμούς μέχρι που καταφέρνει και περνάει την περίφραξη τρολάροντας ουσιαστικά το αφεντικό του.

Το θέαμα μοναδικό και τα συμπεράσματα για το ζώο αναμφισβήτητα: Υπέροχο και πανέξυπνο.

Απολαύστε το video που έγινε viral:

Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι άνθρωποι δείχνουν το άσχημο πρόσωπό τους στα ζώα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο θάνατος τεσσάρων αλόγων, στην περιοχή Χελιμόδι Σαμαρίνας, στα Γρεβενά όπου άγνωστος ή άγνωστοι πυροβόλησαν τα ζώα προκειμένου να τα θανατώσουν, ενώ ακολούθως τα τεμάχισαν.

Όπως διαπιστώθηκε, έφεραν τραύματα από όπλο και ήταν τεμαχισμένα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη από ρόδες οχήματος. Οι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες σκότωσαν τα άλογα για το κρέας τους.

Τι ποινή αντιμετωπίζουν οι δράστες

Σε περίπτωση που οι αρχές φθάσουν στη σύλληψή τους, οι δράστες είναι αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα και ποινή φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, η θανάτωση ή βασανισμός ζώου, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου), εκούσιου τραυματισμού (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), κυνομαχιών και κάθε είδους μάχης μεταξύ ζώων, κτηνοβασίας, σεξουαλικής κακοποίησης ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη, ή εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων, συνιστά κακούργημα και ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ και παράλληλα του επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και για κάθε περιστατικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό