20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Άλμα Ευρώπης» για την ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σημαντικότατο προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού στη μάχη της εξόδου στην Ευρώπη απέκτησε η ΑΕΚ, μετά τη σημερινή πολύ δύσκολη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-1, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play off.

Η Ένωση «λυτρώθηκε» στα τελευταία λεπτά με τα γκολ των Έλντερ Λόπες, Αλμπάνη και με τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα μετά από τον περασμένο Ιανουάριο, ξέφυγε με +5 από τον 5ο της κατάταξης, Παναθηναϊκό, τρία 24ωρα πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι για την 5η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν καλή δημιουργικά στο πρώτο μέροος, κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα και «έφτιαξε» φάσεις τις περισσότερες από τις οποίες «καθάρισε» ο Παπαδόπουλος.

Στο 39΄, όμως, από ασίστ του Μάνταλου ο Γαλανόπουλος άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό το γκολ ήταν ό,τι χρειαζόταν η Ένωση για να ξεμπλοκάρει, οι Αρκάδες ισοφάρισαν.

Οι παίκτες του Ράσταβατς «έκρυψαν τη μπάλα» και ο Αντριάν Ριέρα «εκτέλεσε» τον Αθανασιάδη, για το 1-1, μόλις δύο λεπτά μετά το γκολ των γηπεδούχων. 

Στο β΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλύτερα τους χώρους και δεν απειλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Αντίθετα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο 64΄ όταν η «οβίδα» του Ματίας Ιγκλέσιας τράνταξε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μουνάφο σκόραρε από οριακή θέση οφσάιντ. 

Χωρίς να είναι τόσο καλή όσο στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ «λυτρώθηκε» στο 85΄. Από νέα μπαλιά του Μάνταλου στο πίσω δοκάρι, πετάχτηκε ο Έλντερ Λόπες και με προβολή έγραψε το 2-1.

Τα πάντα τελείωσαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από έξοχη πάσα του Κοσίδη και τον Αλμπάνη να «γράφει» το τελικό 3-1, μετά την εξέταση της φάσης και από το VAR.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό