16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Zagato AGTZ Twin Tail – Δύο στην τιμή του ενός!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τελευταίο project του φημισμένου οίκου Zagato ονομάζεται AGTZ Twin Tail και αποκαλύπτεται μπροστά μας σήμερα επιδεικνύοντας όχι μόνο τα κάλλη του αλλά και το εξαιρετικά ενδιαφέρον πίσω μέρος του. Πριν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο όμως, ας δούμε τι είναι το Zagato AGTZ Twin Tail που σύμφωνα με τον σχεδιαστικό οίκο, έχει εμπνευστεί από την Alpine A220 και υπό μία έννοια, αποτίνει φόρο τιμής σε αυτήν και την διττή φύση της. Καταρχάς, να αναφέρουμε ότι η νέα δημιουργία της Zagato βασίζεται στην Alpine A110 και ενώ θα μπορούσε κάποιος τολμηρός να το υποθέσει βασιζόμενος στις αναλογίες και την σιλουέτα της “Twin Tail”, αυτό δεν γίνεται άμεσα εμφανές από το design.

Η Zagato προχώρησε σε ένα εκτενέστατο facelift που περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουριο εμπρός μέρος με την μάσκα, τους αεραγωγούς και το καπό να αντλούν επιρροές από την αγωνιστική A220 ενώ λίγο πιο πίσω έχει αλλάξει το αμάξωμα στην περιοχή γύρω από τα πίσω φτερά δημιουργώντας και επιπλέον εισαγωγές αέρα. Το highlight του AGTZ Twin Tail όμως είναι το πίσω μέρος όπου η Zagato υιοθετεί το στιλ “long-tail” με επιμηκυμένο αμάξωμα που θεωρητικά αλλά και πρακτικά ευνοεί την αεροδυναμική και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα όμως, ο σχεδιαστικός οίκος αναγνωρίζει ότι δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό, οπότε δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να το αφαιρέσει και το αποθηκεύσει μέχρι να το ξαναχρειαστεί στο γκαράζ του. Παρεμπιπτόντως, να αναφέρουμε για να τονίσουμε την σύνδεση με την αγωνιστική Alpine A220 που χρησιμοποιεί ως έμπνευση η Zagato, ότι και εκείνο το αγωνιστικό αφού δεν κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη στον 24ωρο αγώνα στο Le Mans, “έχασε” το μακρύ πίσω μέρος του και σημείωσε κάποιες επιτυχίες σε αγώνες τύπου hillclimb και σπριντ.

Δυστυχώς, δεν έχουμε εικόνα ούτε από την καμπίνα της εκκεντρικής δημιουργίας, ούτε για τα μηχανικά της καθώς η Zagato δεν αναφέρει πουθενά αν και κατά πόσο τροποποίησε την απόδοση του 1800άρη, υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα που κινεί την στάνταρ Alpine A110. Δεδομένου ότι το βάρος θα έχει παραμείνει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα πάντως, ακόμα και τα 255 άλογα που αποδίδει σε εργοστασιακή μορφή το γαλλικό sports car θα είναι αρκετά ενώ υπάρχει και η επιλογή της A110 R που προσφέρει 301 ίππους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η Zagato AGTZ Twin Tail δεν παύει να είναι ένα grand tourer οπότε δεν χρειάζεται να βάζει φωτιά στον δρόμο παρά τις αγωνιστικές επιρροές της. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η Zagato θα κατασκευάσει μόλις 19 παραδείγματα της τελευταίας δημιουργίας της με το κάθε ένα να κοστίζει από €650.000 άρα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι μάλλον δεν απευθύνεται στον… απλό κοσμάκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό