16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Wall: Τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία ήταν ημιαργία λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστίων. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 117,12 μονάδες ή 0,33% στις 35.390,15 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε αντίστοιχα με οριακή άνοδο 0,06% στις 4.559,34 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq σημείωσε μικρή πτώση 0,11% στις 14.250,85 μονάδες.

Οι μετοχές των κορυφαίων ομίλων λιανεμπορίου ενισχύθηκαν ελαφρώς με αφορμή τη σημερινή Black Friday που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ. Η μετοχών των Walmart και Target ενισχύθηκαν 0,9% και 0,74% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Amazon έκλεισε με οριακή άνοδο 0,02%.

«Με βάση τις εκτιμήσεις μας, περιμένουμε υποτονική κίνηση την φετινή Black Friday, καθώς οι προϋπολογισμοί των καταναλωτών δεν επιτρέπουν μεγάλες δαπάνες δίδοντας προτεραιότητα στα δώρα παρά σε προσωπικές ανάγκες», έγραψε ο αναλυτής της TD Cowen, Όλιβερ Τσεν.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow ενισχύθηκε 1,27%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1%. Ο Nasdaq εμφάνισε κέρδη 0,89%. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τους τρεις κορυφαίους χρηματιστηριακούς δείκτες, στην πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου για τους S&P 500 και Nasdaq από τον Ιούνιο. Ο Dow έχει να παρουσιάσει ένα τόσο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τον Απρίλιο.

Η άνοδος συνέπεσε με την υποχώρηση των ομολογιακών αποδόσεων εν μέσω προσδοκιών ότι ο πληθωρισμός αποθερμαίνεται και η Φέντεραλ Ριζέρβ έχει ολοκληρώσει τις επιτοκιακές αυξήσεις. Ωστόσο, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς επέστρεψε σήμερα σε άνοδο έξι μονάδων βάσης, στο 4,47%.

Η Wall Street αναμένεται να κλείσει έναν ιδιαίτερα ισχυρό μήνα την επόμενη εβδομάδα. Ο S&P 500 βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο αντίστασης των 4.600 μονάδων. Εάν το διαπεράσει ανοδικά αυτό θα μπορούσε να σημάνει ότι ο δείκτης είναι πλέον σε θέση να αγγίξει νέο υψηλό πριν ακόμη κλείσει το έτος, παρότι οι ανησυχίες παραμένουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό