22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Volkswagen ID.X Performance Concept – ένα πολύ διαφορετικό ID.7!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Volkswagen ID.7 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον περασμένο Απρίλιο ως η πρόταση της γερμανικής εταιρίας στην κατηγορία των οικογενειακών αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Με ξεκάθαρη έμφαση στην αεροδυναμική, το design ID.7 δεν διεκδικεί δάφνες αισθησιασμού υιοθετώντας λιτές, λειτουργικές γραμμές και ένα κινητήριο σύνολο με έναν ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων και 550 Nm ροπής που προσφέρει σε συνδυασμό με την μεγάλη μπαταρία των 86 kWh έως και 700 χιλιόμετρα αυτονομίας. Η Volkswagen όμως, μας έχει ήδη αποκαλύψει ότι θα ακολουθήσει η “GTX” έκδοση και τώρα αποφάσισε να μας δείξει πώς θα μπορούσε να είναι μία ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή με το ID.X Performance Concept!

Αν πάρεις ένα απλό ID.7 και αλλάξεις τους προφυλακτήρες με νέους, πιο επιθετικούς με περισσότερες γωνίες και μεγαλύτερους αεραγωγούς στο εμπρός μέρος και έναν μεγάλο διαχύτη στο πίσω, αν τοποθετήσεις φαρδύτερα μαρσπιέ και φαρδύτερα φτερά και αν τοποθετήσεις μία μεγάλη, σταθερή αεροτομή και τις εντυπωσιακές σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών που ντύνονται με ελαστικά επιδόσεων με πέλμα πλάτους 265 χιλιοστών, τότε παίρνεις το ID.X Performance Concept. Ολόκληρο το bodykit του πρωτότυπου της γερμανικής μάρκας είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το αμάξωμα “κάθεται” 60 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος χάρη στη νέα, όχι μόνο χαμηλότερη αλλά και πολύ πιο σκληρή ανάρτηση!

Οι αλλαγές δεν σταματούν στην εμφάνιση όμως. Η MEB αρχιτεκτονική στην οποία βασίζεται το standard ID.7 (μεταξύ άλλων) είναι τρομερά ευέλικτη και η Volkswagen αποφάσισε να επιδείξει αυτή την ευελιξία εξοπλίζοντας το ID.X Performance Concept με ένα νέο κινητήριο σύνολο. Αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 558 ίππων και παρότι η εταιρία δεν αποκαλύπτει τις επιδόσεις του νέου πρωτότυπου της, ένας χρόνος στην περιοχή των 3 δευτερολέπτων για το σπριντ στα 100 km/h δεν αποκλείεται σε καμία περίπτωση. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε σε ποιον βαθμό το ID.X Performance Concept θα περάσει στην παραγωγή ως το επερχόμενο ID.7 GTX, αν θα περάσει στην παραγωγή γενικώς ή αν αποτελεί προάγγελο μίας ακόμα πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης όπως θα μπορούσε να είναι το ID.7 R για παράδειγμα. Αυτό, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό