18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Volkswagen ID.7 Tourer – με μεγαλύτερη έμφαση στους χώρους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ID.7 είναι η ναυαρχίδα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen – ένα προοδευτικό fastback sedan με μεγάλη αυτονομία και χώρους που δύσκολα θα δυσαρεστήσουν κάποιον. Η γερμανική εταιρία επεκτείνει όμως την γκάμα της στην Ευρώπη με το πρώτο station wagon, το ολοκαίνουριο ID.7 Tourer που διατηρεί όλες τις αρετές και τα χαρίσματα του ID.7 αλλά προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους και ακόμα περισσότερη πρακτικότητα, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό στις οικογένειες και εκείνους που διανύουν μεγάλες αποστάσεις. Η ίδια η εταιρία περιγράφει το νέο μοντέλο της ως το ηλεκτρικό πασπαρτού της νέας εποχής και πιστεύει ότι θα την βοηθήσει να καθιερωθεί στην αγορά προσφέροντας λύσεις σε ακόμα ευρύτερο φάσμα πελατών.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των station wagons που είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα sedan στα οποία βασίζονται, το ID.7 Tourer έχει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις που σημαίνει ότι το μήκος του είναι 4.961 χιλιοστά, το πλάτος 1.862 και το ύψος του 1.536 χιλιοστά ενώ έχει… κληρονομήσει και το ίδιο μεταξόνιο, μήκους 2.971 mm. Εκεί που διαφέρει δραστικά το Tourer από το στάνταρ ID.7 είναι στο πίσω μέρος φυσικά, με την Volkswagen να σχολιάζει ότι το ID.7 Tourer είναι μία μίξη του κλασικού station wagon με το format ενός Passat και ενός δυναμικού shooting brake όπως το Arteon.

Χάρη στο αυξημένο ύψος στο πίσω μέρος η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ είναι ακόμα μεγαλύτερη με το Tourer να προσφέρει έως 605 λίτρα διατηρώντας την δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 5 ανθρώπους στην καμπίνα του. Με την πλήρη αναδίπλωση των καθισμάτων και φορτώνοντας το πορτ-μπαγκάζ έως την οροφή, το ID.7 Tourer προσφέρει 1.714 λίτρα ενώ υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης και του προαιρετικού roof box που προσθέτει 460 λίτρα επιπλέον! Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να χωρέσει αντικείμενα μήκους έως 1.075 χιλιοστών στο πίσω μέρος του Tourer χωρίς να είναι αναγκασμένος να αναδιπλώσει τα καθίσματα ενώ όταν συμβεί αυτό, το ωφέλιμο μήκος αυξάνεται στα 1.948 χιλιοστά, με το μέγιστο πλάτος ανάμεσα στους θόλους του οχήματος να είναι ακριβώς 1.000 χιλιοστά.

Όσον αφορά στο design, η Volkswagen δεν πήρε κάποιο ρίσκο οπότε έχουμε μία επανάληψη των χαρακτηριστικών του ID.7 τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Εκεί παρατηρούμε ότι το Tourer χρησιμοποιεί την ίδια οθόνη 15 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αν και σημαντικά αναβαθμισμένο ώστε να προσφέρει υψηλότερη επεξεργαστική ισχύ, καλύτερα γραφικά και βελτιωμένη χρηστικότητα ενώ ενσωματώνει πλέον και τον νέο ψηφιακό βοηθό που είναι περισσότερο “ανθρώπινος” και διαδραστικός με την υλοποίηση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. Στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκουμε την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πανοραμική ηλιοροφή που ρυθμίζει την φωτοδιαπερατότητα της με το πάτημα ενός κουμπιού, καθίσματα μασάζ κ.ά.

Όπως και το ID.7 έτσι και το Tourer θα είναι διαθέσιμο κατά το λανσάρισμα του σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Αμφότερες εξοπλίζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων και 550 Nm ροπής στον πίσω άξονα αλλά διαφέρουν στην χωρητικότητα της μπαταρίας: η “Pro” έκδοση έρχεται με μία μπαταρία 77 kWh και η “Pro S” με μία 86 kWh που προσφέρει αυτονομία έως 685 χιλιομέτρων. Η μεγαλύτερη εκ των δύο μπαταριών είναι ικανή και για ταχεία φόρτιση έως τα 200 kW σε κατάλληλους φορτιστές, που σημαίνει ότι η φόρτιση από το 10 στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά. Δυστυχώς η εταιρία δεν παρέχει επιπλέον πληροφορίες για την μικρότερη μπαταρία αν και στο στάνταρ ID.7, αυτή προσφέρει έως και 616 χιλιόμετρα εμβέλειας οπότε και στο Tourer δεν θα είναι πολύ διαφορετική. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι την παραγωγή του Volkswagen ID.7 Tourer θα αναλάβει το εργοστάσιο της εταιρίας στο Emden της Γερμανίας, όπου ήδη κατασκευάζονται τα ID.7 και ID.4 αλλά προς το παρόν η VW δεν έχει αποκαλύψει την τιμή του νέου μοντέλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό