23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Volkswagen ID.7 GTX – Τετρακίνητος δρομέας αποστάσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρότι η κατηγορία των station wagon είναι σε σταθερή πτώση εδώ και πολλά χρόνια η Volkswagen δεν δίστασε να λανσάρει στην αγορά το ID.7 Tourer. Ένα μοντέλο που βασίζεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στο στάνταρ ID.7 αλλά αντικαθιστώντας το fastback πίσω μέρος με μία μίξη του σχήματος ενός κλασικού station wagon με ένα δυναμικό shooting brake (σκέψου κάτι ανάμεσα σε Passat και Arteon) προσφέρει σημαντικά περισσότερες λύσεις για τις οικογένειες αλλά και για όποιον αναζητά αυξημένους χώρους. Αυτό ακριβώς το μοντέλο επέλεξε ως το επόμενο “GTX” η γερμανική εταιρία, παρουσιάζοντας το ID.7 GTX Tourer ταυτόχρονα με το ID.3 GTX.

Εμφανισιακά δεν υπάρχουν πολλά που να διαφοροποιούν το ID.7 GTX Tourer από ένα βασικό ID.7 Tourer και ενώ αυτή η προσέγγιση ήταν κάπως αταίριαστη με την ιδιοσυγκρασία ενός καυτού hatchback όπως το ID.3 GTX, εδώ μοιάζει να “κουμπώνει” καλύτερα με τον χαρακτήρα του ID.7 GTX Tourer. Υπάρχει βεβαίως μία νέα γρίλια, μαύρα διακοσμητικά και ένα σετ νέες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών (προαιρετικά διαθέσιμες και 21 ιντσών) ενώ οι περισσότεροι θα διακρίνουν ενδεχομένως τον διαφορετικό διαχύτη στο πίσω μέρος, τα LED πίσω φωτιστικά σώματα με τα επιλέξιμα γραφικά και τα πολλαπλά μικρά σήματα σε ολόκληρο το αμάξωμα.

Στην ίδια φιλοσοφία κινήθηκαν οι σχεδιαστές της Volkswagen και για την καμπίνα όπου παρατηρούμε τα εργονομικά καθίσματα (προαιρετικά διαθέσιμα και τα ergoActive, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μνήμης και ρυθμιζόμενη υποστήριξη για την περιοχή των μηρών) και τις κόκκινες λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του εσωτερικού και κυρίως, στην περιοχή του ταμπλό και των θυρών. Κατά τα άλλα, η πανοραμική ηλιοροφή ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν στοιχεία όπως το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, ο προηγμένος ψηφιακός βοηθός που ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, πολλαπλές επιλογές συνδεσιμότητας και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που περιμένει να βρει κάποιος σε ένα μοντέρνο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen.

Το ID.7 GTX Tourer διαφοροποιείται από όλα τα υπόλοιπα ID.7 χάρη στο νέο κινητήριο σύνολο που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Αυτοί χαρίζουν δυνατότητες τετρακίνησης, ένα χαρακτηριστικό που έλειπε από την γκάμα της ναυαρχίδας της γερμανικής μάρκας ενώ συνδυαστικά παρέχουν 335 ίππους, 50 περισσότερους από το ID.7 Tourer Pro. Όπως σε μία μεταβλητή τετρακίνηση δε, ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας του ID.7 GTX Tourer δεν λειτουργεί συνεχώς αλλά μπαίνει στο παιχνίδι σε δέκατα του δευτερολέπτου όταν αυτό κριθεί αναγκαίο, ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού και τις συνθήκες πρόσφυσης. Το σύστημα τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 86 kWh, με την Volkswagen να μην αναφέρει σε αυτό το σημείο ούτε τις επιδόσεις της νέας δημιουργίας της, ούτε την αυτονομία της. Αναφέρει όμως ότι η φόρτιση γίνεται σε ταχύτητες έως 200 kW που σημαίνει ότι η αναπλήρωση του φορτίου από το 10, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας γίνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το πακέτο των μηχανικών επεμβάσεων για το ID.7 GTX Tourer ολοκληρώνουν το πιο σπορ σύστημα διεύθυνσης και το προαιρετικό adaptive chassis control σύστημα της εταιρίας για την ανάρτηση.
Η Volkswagen δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του ID.7 GTX Tourer όμως δηλώνει ότι οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη την άνοιξη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό