19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Volkswagen: Πλέον διαθέτουμε αρκετά SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα στη γκάμα της Volkswagen σε διάφορες αγορές του κόσμου βρίσκονται 14 SUV (T-Cross, T-Roc, Tayron, Tayron Χ, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg, Atlas, Atlas Cross Sport κλπ.), ενώ η Volkswagen ετοιμάζει τα ID.4 και Nivus.

Γι’αυτό και ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της VW, Frank Welsch, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για περισσότερα SUV, τονίζοντας σε πρόσφατη συνέντευξη του:
Δεν νομίζω ότι [η αύξηση στα SUV] έχει τελειώσει, αλλά πλέον έχουμε αρκετά. Δεν χρειαζόμαστε 10 ακόμη. Πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να έχουμε μια γκάμα που να είναι αποτελεσματική ως “παίκτης” όγκου πωλήσεων. Εάν έχουμε πάρα πολλά μοντέλα και πουλάμε 30.000 ή 40.000 μονάδες το χρόνο, δεν μπορούμε να βγάλουμε λεφτά. Θα επικεντρωθούμε στα αυτοκίνητα που μπορούν να είναι επιτυχημένα.
Ο Welsch τόνισε ότι η γερμανική εταιρία θα αποσύρει σταδιακά από την αγορά μερικά από τα μοντέλα της που βασίζονται στην MQB πλατφόρμα, χωρίς να αναφέρει ποια μοντέλα θα σταματήσουν. Ωστόσο, αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα Sharan και Touran θα αντικατασταθούν με την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού ID Buzz.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό