17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Taste Atlas: Τρεις καφέδες με ελληνική υπογραφή στην κορυφή του κόσμου – Έξαλλοι οι Ιταλοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρεις καφέδες από την Ελλάδα περιλαμβάνει στη λίστα με τους καλύτερους παγκοσμίως το Taste Atlas, προκαλώντας «πόλεμο» με τους μετρ του είδους Ιταλούς.

Οι Έλληνες αγαπούν τον καφέ και το αποδεικνύουν κάθε φορά περίτρανα, καθώς είναι εκείνοι που εφηύραν τον μοναδικό στον κόσμο φραπέ, αλλά και τον κρύο εσπρέσο και καπουτσίνο που στη ζεστή εκδοχη τους είναι το αγαπημένο ρόφημα των Ιταλών και υπερηφανεύονται γι’αυτό. Η λίστα Taste Atlas έχει προκαλέσει λοιπόν εκνευρισμό στους γείτονες, καθώς ο ιταλικός καφές έχει χαμηλότερη βαθμολογία από τα ροφήματα που ανακάλυψαν οι πολυμήχανοι Έλληνες.

Η γνωστή ιστοσελίδα που δημοσιεύει κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων από όλο τον κόσμο, δημοσίευσε πρόσφατα μια λίστα με τους καφέδες που έχουν την καλύτερη βαθμολογία από το κοινό.

Ο πιο δημοφιλής καφές στην Ελλάδα λοιπόν φαίνεται πως έχει μεγάλη απήχηση και σε άλλες χώρες, μιας και ο freddo espresso κατατάσσεται στην θέση νούμερο 3, ενώ λίγο πίσω του είναι ο freddo capuccino. Η ελληνική παρουσία στους καφέδες δεν σταματά εκεί όμως καθώς στο νούμερο «9» φιγουράρει ο εξαρετικά δημιφιλής στη χώρα μας, φραπέ.

Στην πρώτη δεκάδα, η Ιταλία έχει δύο καταχωρίσεις με τον πατροπαράδοτο capuccino στο «6» και τον espresso ristretto στο «8». Και όπως αναφέρει το δημοφιλέστερο σχόλιο στη συγκεκριμένη ανάρτηση: «Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ».

Στην κορυφή της λίστας είναι ο κουβανέζικος εσπρέσο. Μία μορφή εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα και είναι γνωστός ως café Cubano και συχνά αναφέρεται ως κουβανέζικος εσπρέσο, κουβανέζικος καφές, κουβανέζικο pull ή κουβανέζικο σφηνάκι. Αν και κατέχει μοναδικό καθεστώς στην Κούβα ως μοναδικό γαστριμαργικό προϊόν της, είναι επίσης πολύ δημοφιλής και ευρέως διαθέσιμος σε όλη τη Λατινική Αμερική, αλλά και τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι στην δεύτερη θέση όπου βρίσκεται ο ινδικός καφές φίλτρου. Eίναι μια τεχνική παρασκευής κατά την οποία ο καφές παρασκευάζεται με τη χρήση ενός ειδικού φίλτρου που έχει ως αποτέλεσμα έναν καφέ με πλούσια γεύση και γεμάτο σώμα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό