21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Verstappen: Δεν θα οδηγώ μέχρι τα 40 μου στη Formula 1

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Max Verstappen δήλωσε για ακόμη μια φορά πως δεν είναι βέβαιος πως θα οδηγεί στη Formula 1 για πολλά χρόνια ακόμη. Το συμβόλαιο του με την Red Bull λήγει στα τέλη του 2028, όταν θα είναι 31 ετών και ο Ολλανδός εκφράζει όλο και συχνότερα την απογοήτευσή του για το πώς αλλάζει το άθλημα.
Ήταν επικριτικός για τη νέα μορφή των sprint αγώνων, με τους ολοένα περισσότερους αγώνες ανά σεζόν να δημιουργούν επιπλέον πίεση στον Verstappen και στους υπόλοιπους οδηγούς.
Λατρεύω τους αγώνες, διαφορετικά δεν θα ήμουν στον προσομοιωτή οδηγώντας άλλα αυτοκίνητα, αλλά αυτό είναι ακριβώς το πράγμα. Μου αρέσει να οδηγώ και σε άλλα είδη αγώνων, όχι μόνο στη F1. Ξέρω ότι θα είμαι 31 όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου με την Red Bull, αλλά είμαι στη F1 για πολύ καιρό και είναι πολλή δουλειά που πρέπει να κάνεις.

Ταξιδεύεις πολύ, όχι μόνο για τους αγώνες, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πας στο εργοστάσιο και σε εκδηλώσεις μάρκετινγκ. Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να είμαι στο σπίτι. Μου αρέσει να είμαι ανταγωνιστικός, μου αρέσει να κερδίζω, αλλά αν δεν μπορείς να δώσεις τα κίνητρα και να παρακινήσεις τον εαυτό σου για να πάει σε κάθε αγώνα, τότε αυτό είναι το σημείο που πρέπει να αμφισβητήσεις τον εαυτό σου και τα θέλω σου και να αναρωτηθείς αν θέλεις πραγματικά να συνεχίσεις. Λατρεύω το Le Mans, μου αρέσει να συμμετέχω σε αγώνες 24 ωρών. Μου αρέσει να βλέπω τα GT3 αγωνιστικά να γυρνούν στο Nurburgring Nordschleife.
Όλα αυτά τα πράγματα θέλω να τα ζήσω στη ζωή μου και δεν θέλω να τα κάνω όταν είμαι 40 ή 50 ετών, γιατί τότε δεν θα είμαι στο απόγειο της απόδοσής μου. Όταν θα είμαι όμως 31, είμαι σίγουρος ότι θα είμαι ακόμα ικανός να κάνω σπουδαία πράγματα. Θα δούμε. Εξαρτάται επίσης από το πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε εδώ [Formula 1] το 2028. Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά.

Δεν θέλω, όταν είμαι σε αυτή την ηλικία, να ταξιδεύω σε 25 αγώνες τον χρόνο και επιπλέον να ταξιδεύω στο Ηνωμένο Βασίλειο για δουλειά στον προσομοιωτή ή να κάνω μια εμφάνιση ή μια δέσμευση εδώ και εκεί λόγω υποχρεώσεων του μάρκετινγκ.
Είναι πάρα πολλά που πρέπει να σκεφτώ. Ξεκίνησα να οδηγώ όταν ήμουν τεσσεράμισι χρονών, αγωνιστικά στα επτά. Κάποια στιγμή νομίζω ότι είναι αρκετό αν λείπεις [από το σπίτι σου] για τόσο πολύ χρόνο. Βρίσκομαι στη F1 από τα 17 μου. Τώρα είμαι 25. Ωστόσο εάν η Red Bull συνεχίζει να κυριαρχεί, θα είναι πολύ δύσκολο να φύγω από την Formula 1.
Παράλληλα, ο Ολλανδός είπε πως θα σκεφτόταν να φύγει από την Red Bull μόνο εάν υπήρχε διαθέσιμη θέση σε ένα ταχύτερο μονοθέσιο.
Ο κόσμος πάντα με ρωτάει αν έχω μια dream team. Ξέρω ότι η Ferrari έχει μια καταπληκτική ιστορία στη Formula 1 και είναι μια καταπληκτική ομάδα για να αγωνίζεσαι, αλλά πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι απλά θέλω να είμαι στο πιο γρήγορο μονοθέσιο.
Έπρεπε να περιμένω μερικά χρόνια για να είμαι στο πιο γρήγορο αυτοκίνητο και τώρα έχουμε το πιο γρήγορο αυτοκίνητο και αυτό είναι υπέροχο συναίσθημα. Σε αυτή τη φάση, αν συμβεί, συμβαίνει, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι και για εμένα προσωπικά, η επιθυμία να οδηγήσω για μια συγκεκριμένη ομάδα πάση θυσία, δεν υπάρχει.
[Εξαρτάται] πώς θα πάνε τα πράγματα εδώ, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος, χωρίς συζήτηση. Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι σε διαφορετικά σενάρια [από τα δικά μου], υπάρχει αυτή η πιθανότητα, δεν ξέρω.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό