24 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

US Open: Σενάριο μεταφοράς του τουρνουά στην Καλιφόρνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σενάριο «μεταφοράς» του US Open από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια, φαντάζει στη δεδομένη χρονική περίοδο ως η πιο επικρατέστερη λύση.

Αν και η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ (USTA) διέψευσε ότι εξετάζεται η λύση διεξαγωγής του τουρνουά εκτός Νέας Υόρκης, σε περίπτωση που δεν καταστεί αυτό εφικτό, λόγω κορωνοϊού, από την άλλη, όμως, η διεθνής ομοσπονδία τένις των ανδρών (ATP) φαίνεται πως δεν αποκλείει το… εναλλακτικό σενάριο.

Η USTA αναφέρει πως ο στόχος είναι να διεξαχθεί το US Open με κόσμο στις κερκίδες, κάτι που για την ώρα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο.

Αν δεν διεξαχθεί το συγκεκριμένο τουρνουά, τότε είναι πολύ πιθανό να ανασταλεί ολόκληρη η αγωνιστική δραστηριότητα στο τένος έως το τέλος της χρονιάς. Για το λόγο αυτό οι χορηγοί πιέζουν να διεξαχθεί το τουρνουά, έστω κι αν χρειαστεί αυτό να συμβεί εκτός Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Aντρέα Γκαουντενζί αποκάλυψε πως πολύ σύντομα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι θα συμβεί με τα τουρνουά του Ιουλίου, ενώ επιβεβαίωσε πως εξετάζεται η μεταφορά του τουρνουά της Νέας Υόρκης.

Να σημειωθεί πως οι διεθνείς ομοσπονδίες τένις (ΑΤΡ και η WTA) ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέα επέκταση της αγωνιστικής αναστολής, που μέχρι στιγμής ισχύει έως και τις 12 Ιουλίου:

«Έχουμε ένα deadline, που είναι η 15η Μαΐου, για τα τουρνουά του Ιουλίου, μετά από το Wimbledon. Οπότε θα έλεγα πως είμαστε μπροστά 6-8 εβδομάδες, όσον αφορά τη λήψη των αποφάσεων. Θα ήταν ανόητο να παίρναμε αργότερα τις αποφάσεις.»

Με βάση το καλεντάρι, το αμερικανικό grand slam θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, ωστόσο, ο «ισχυρός άνδρας» της ATP τόνισε: «Η ανακοίνωση σχετικά με το US Open μπορεί να γίνει λίγο αργότερα, δε γνωρίζουμε.

Στις αρχές του Ιουνίου, θα ξέρουμε πιθανότατα περισσότερα για την αμερικανική διοργάνωση, αλλά σίγουρα εξετάζεται η μεταφορά του τουρνουά.»

Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση εξετάζεται η μεταφορά του τουρνουά στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Indian Wells.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό