17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μαρία Σάκκαρη: «Υποκλίθηκε» στο Νο1 του κόσμου – Κατέκτησε το Indian Wells η φοβερή Σβιόντεκ

Ειδήσεις Ελλάδα

EPA/JOHN G. MABANGLO

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε 2-0 σετ (6-4, 6-0) από την Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο Indian Wells.

Η εκπληκτική Πολωνή απέδειξε γιατί είναι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην καριέρας της τον τίτλο στο «1000άρι» της Καλιφόρνια.

UNSTOPPABLE ?@iga_swiatek is the women’s singles champion for a second time!#IndianWells | #TennisParadise pic.twitter.com/Z1cVadynBu

— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 17, 2024

Η Σβιόντεκ πήρε τα οκτώ τελευταία games κι έκλεισε το ματς σε 68 λεπτά, επεκτείνοντας τις εντυπωσιακές επιδώσεις της. Συγκεκριμένα, αυτός ήταν ο 19ος κερδισμένος τελικός σε συνολικά 23 συμμετοχές, ενώ συγκεκριμένα σε «1000άρια» τουρνουά το ρεκόρ της είναι 8-2!

Επίσης, τα 21 games που έχασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του Indian Wells, καθώς είναι τα λιγότερα τόσο στις γυναίκες, όσο και στο τουρνουά των ανδρών.

Iga’s bakery is sold out ??@iga_swiatek | #IndianWells | #TennisParadise pic.twitter.com/Kg1QWSiReV

— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 17, 2024

Όσον αφορά στη Σάκκαρη, δεν ξεκίνησε καλά το ματς, αλλά στη συνέχεια ισορρόπησε την κατάσταση, για να χάσει τελικά το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες. Αυτό την επηρέασε, με αποτέλεσμα να μην είναι αυτή που πρέπει στο δεύτερο, το οποίο έχασε χωρίς να πάρει game.

Η εξέλιξη του τελικού, Σβιόντεκ – Σάκκαρη

Η Σάκκαρη δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημα, δέχθηκε το break την πρώτη φορά που σέρβιρε, με τη Σβιόντεκ να προηγείται με 3-0, έπειτα από μόλις 11 λεπτά.

Wasting no time ⌚️@iga_swiatek leads Sakkari 3-0 after 1️⃣1️⃣ minutes!#IndianWells | #TennisParadise pic.twitter.com/5lsro8zVuV

— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 17, 2024

Στη συνέχεια, όμως, η Ελληνίδα τενίστρια μείωσε τα αβίαστα λάθη και μετά το πρώτο κερδισμένο game της, πήρε πίσω το σερβίς κι έφτασε ως το 3-3.

We’ve got a match on our hands ?@mariasakkari wins 3️⃣ games to level the first set with Swiatek at 3-3.#IndianWells | #TennisParadise pic.twitter.com/UOR1T9omJm

— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 17, 2024

Τα περισσότερα μεγάλα «ράλι» πήγαν στη Σάκκαρη, αλλά η Σβιόντεκ ήταν πιο σταθερή και βρήκε δεύτερο break στο κατάλληλο σημείο. Συγκεκριμένα, «έσπασε» το σερβίς της αντιπάλου της στο 10ο game κι «έκλεισε» το πρώτο σετ με 6-4, έπειτα από 44 λεπτά.

Halfway to the title ?@iga_swiatek takes the first set 6-4 against Sakkari.#IndianWells | #TennisParadise pic.twitter.com/3Wz41N2Kxi

— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 17, 2024

Η Πολωνή πήρε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ κι αυτό έμοιαζε σαν να την απελευθέρωσε. Το Νο1 στον κόσμο βρήκε break με το «καλημέρα» και στο δεύτερο σετ, όπου προηγήθηκε με 3-0. Το εις βάρος της σκορ, όπως φάνηκε, «χάλασε» το μυαλό της Ελληνίδας, η οποία δέχθηκε και δεύτερο break, με αποτέλεσμα να φτάσει να χάνει με 5-0.

Simply the best ?@iga_swiatek | #IndianWells | #TennisParadise pic.twitter.com/D0iNWVOTq0

— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 17, 2024

Από εκεί δεν υπήρχε επιστροφή για τη Σάκκαρη, με τη Σβιόντεκ να «σπάει» το σερβίς της αντιπάλου της για τρίτη φορά και να κλείσει το σετ, μετά από 24 λεπτά.

ΤΑ HIGHLIGHTS



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό