17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Tweets του Elon Musk “βυθίζουν” την μετοχή της Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 10,3% την Παρασκευή, στα 701,32 δολάρια, έπειτα από μια σειρά από νέα αμφιλεγόμενα tweets που δημοσίευσε ο Elon Musk στον λογαριασμό του στο Twitter.
Σύμφωνα με αυτά, ο Musk θεωρεί πως η μετοχή της Tesla είναι υπερβολικά υψηλά κατά τη γνώμη του, ενώ σε άλλο αναφέρει πως “πουλά όλα τα υλικά του υπάρχοντα” και πως πλέον “δεν θα έχει δικό του σπίτι”. Παράλληλα, ζήτησε ξανά να λήξει η καραντίνα και να δοθεί στον κόσμο πάλι η ελευθερία του.

Τα tweets οδήγησαν την μετοχή της Tesla να υποχωρήσει ακόμη και κατά 11,6%, χάνοντας έτσι τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla για το πρώτο τρίμηνο του 2020.
H Tesla ανακοίνωσε κέρδη ύψους 16 εκατ. δολαρίων ή 9 σεντς ανά μετοχή, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ζημιών 702 εκατ. δολαρίων ή 2,9 δολαρίων ανά μετοχή, την αντίστοιχη περσινή περίοδο, εκπλήσσοντας τους αναλυτές που ανέμεναν εκ νέου ζημιές. Προσαρμοσμένα στα έκτακτα στοιχεία, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,24 δολάρια ανά μετοχή.
Η σημερινή πτώση είχε ως αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της Tesla να μειωθεί κατά 14 δισ. δολάρια και πλέον να ανέρχεται στα 129,12 δισ. δολάρια. Επίσης τα tweets είχαν ως αποτέλεσμα o Musk να χάσει σχεδόν 3 δισ. δολάρια, αφού κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών της Tesla.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Musk είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ζητώντας τον άμεσο τερματισμό του lockdown στις ΗΠΑ, που έχει κρατήσει κλειστό το κύριο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της Tesla στην Καλιφόρνια.
Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Tesla έχει παρουσιάσει αύξηση έως και κατά 202% τους τελευταίους 12 μήνες και κατά 35% τους τελευταίους τρεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό