18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Toyota και Subaru γιορτάζουν τα 10 χρόνια των GR86 και BRZ με επετειακές εκδόσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρασε μια δεκαετία από την στιγμή που βγήκαν στην αγορά της Ιαπωνίας οι “καρποί” της συνεργασίας ανάμεσα σε Toyota και Subaru, και σήμερα οι δύο ιαπωνικές εταιρίες μας δείχνουν τις επετειακές εκδόσεις που ετοίμασαν για τα μοντέλα τους.1Το GR86 10th Anniversary Limited και το BRZ 10th Anniversary θα βγουν σε περιορισμένη παραγωγή, με μόνο τη Subaru να ανακοινώνει ότι το νούμερο παραγωγής του μοντέλου της θα φτάσει τα 200 αυτοκίνητα. Ωστόσο, τόσο η Toyota όσο και η Subaru θα δέχονται παραγγελίες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ξεκινώντας με το GR86, η ειδική έκδοση είναι βαμμένη σε πορτοκαλί Flame Orange, θυμίζοντας το χρώμα λανσαρίσματος του μοντέλου. Το ιαπωνικό κουπέ 2+2 διαθέτει αναμνηστικό λογότυπο στο πίσω παράθυρο, το οποίο υπάρχει και στο εσωτερικό, στο επάνω μέρος των θυρών. Το τελευταίο είναι επίσης σε πορτοκαλί, για να ταιριάζει με το αμάξωμα, καθώς και με τις ραφές σε όλη την καμπίνα.2Ομοίως, το BRZ 10th Anniversary είναι βαμμένο στο κλασικό μπλε WR Blue Pearl χρώμα, ενώ και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν μαύρα καπάκια στους πλαϊνούς καθρέπτες και στην περίπτωση του BRZ, το λογότυπο του στην πίσω πόρτα είναι σε σκούρο χρώμα.3Δες ακόμαΗ τιμή του Toyota GR 86 στην Ελλάδα

Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα και για τα δύο μοντέλα, τα οποία κάτω από το καπό τους κρύβουν έναν 2,4-λίτρων ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο boxer κινητήρα (FA24), ο οποίος αποδίδει 235 άλογα στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 3.700 σ.α.λ.
Ο κινητήρας έχει όριο περιστροφής τις 7.400 σ.α.λ και συνδυάζεται τόσο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το βάρος του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 1.270 κιλά. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,3 δευτερόλεπτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό