22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Toyota και Exxon συνεργάζονται για την ανάπτυξη βενζίνης χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota συνεργάστηκε με την Exxon για την εξέλιξη συνθετικής βενζίνης, με την ιαπωνική εταιρία να αναφέρει ότι το προϊόν της θα μπορούσε τελικά να μειώσει έως και το 75% των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Οι δύο εταιρίες αναφέρουν ότι τα καύσιμα τους ξεκινούν με καθαρότερη πρώτη ύλη, αυτήν που χρησιμοποιείται για τη διύλιση της βενζίνης. Η πρώτη ύλη συνδυάζεται με αιθανόλη και ανανεώσιμη βιομάζα, χρησιμοποιώντας μια πιο βιώσιμη διαδικασία από τη συμβατική παραγωγή βενζίνης.

Ο αντιπρόεδρος στρατηγικής και σχεδιασμού της ExxonMobil, Andrew Madden, είπε ότι τα καύσιμα έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στις πρώτες δοκιμές, αλλά ακόμα βρίσκονται “πολύ σε δοκιμαστική φάση”. Ωστόσο, η εμπορική διάθεση της συνθετικής βενζίνης θα απαιτήσει υποστήριξη από τις κυβερνητικές πολιτικές, με τον Madden να αναφέρει:
Το να έχουμε μια λύση για υγρά καύσιμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον υπάρχοντα στόλο, έχοντας τη μορφή της δομής πολιτικής όπου επιτρέπουμε στην αγορά να καινοτομεί, είναι ο χαμηλότερος τρόπος για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές.
Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε εναλλακτικό καύσιμο θα χρειαζόταν ρυθμιστική και νομική έγκριση προτού μπορέσει να πωληθεί εμπορικά, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει κάθε πιθανό ντεμπούτο σε χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό