18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

To πρώτο drone λεωφορείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατασκευάστρια εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα μια εικόνα του drone που θα μεταφέρει 40 επιβάτες.

Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα που θα λειτουργούν ως ταξί. Έχουν παρουσιαστεί αρκετά μοντέλα τέτοιων οχημάτων και κάποια έχουν περάσει με επιτυχία την φάση των δοκιμών περιμένοντας τώρα να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες κυκλοφορίας για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους. Το Ντουμπάι φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη πόλη που θα κυκλοφορήσουν τέτοια οχήματα.

Μια νεοφυής εταιρεία στην Νέα Υόρκη, η Kelekona, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει το πρώτο αυτόνομο ιπτάμενο όχημα που θα λειτουργεί ως λεωφορείο. Το drone θα ανήκει στην κατηγορία των eVTOL, θα είναι δηλαδή ένα ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης/προσγείωσης. Θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 40 επιβατών και σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει δρομολόγια το 2023.

Μάλιστα έχει καθοριστεί το πρώτο δρομολόγιο που θα είναι από το Μανχάταν στο Χάμπτονς, το δημοφιλές θέρετρο που βρίσκεται σε απόσταση 80 χλμ. από την Νέα Υόρκη στο Λόνγκ Άιλαντ. Επόμενο δρομολόγιο θα είναι το Λος Αντζελες – Σαν Φρανσίσκο ενώ η εταιρεία σχεδιάζει και ένα δρομολόγιο Λονδίνο-Παρίσι.

Το drone έχει ένα καινοτόμο σχεδιασμό με ένα «σώμα» γεμάτο καμπύλες που σε κάποια σημεία του είναι πιο στρογγυλεμένο και σε κάποια πιο κωνικό. Στις τέσσερις γωνίες βρίσκονται οι οκτώ μονάδες κίνησης του οχήματος. Ο σχεδιασμός του σε συνδυασμό με το σύστημα κίνηση του επιτρέπει να αλλάζει εύκολα και «ανώδυνα» για τους επιβάτες κατεύθυνση αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο. Το όχημα αυτό θα μπορεί σύμφωνα με την εταιρεία να χρησιμοποιηθεί και για ιατρικούς σκοπούς όπως για παράδειγμα, ως ασθενοφόρο ενώ επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτικές αποστολές.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό