20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ιράν-Ισραήλ: Η στιγμή της αναχαίτισης των drone πάνω από το Ορος του Ναού

Ειδήσεις Ελλάδα

Επικίνδυνη είναι κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν απάντησε στην επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του στη Δαμασκό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά αξιωματούχοι των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), συμπεριλαμβανομένου του ταξίαρχου, Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχεντί με ομοβροντία πυραύλων, και drones.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), πάνω από 200 πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αναχαιτίστηκε εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου.

«Για πρώτη φορά το Ιράν επιτίθεται απευθείας στο Ισραήλ από κυρίαρχο ιρανικό έδαφος»

Σύμφωνα με τον ίδιο μια ισραηλινή βάση στο νότιο Ισραήλ υπέστη μικρές ζημιές.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο ABC News δήλωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε επιπλέον 70 πυραύλους. Νωρίτερα είχε εκτοξεύσει 80, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε τουλάχιστον 150.

Ιρανικοί πύραυλοι πάνω από την Ιερουσαλήμ

Μάλιστα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων (IRNA) μεταδίδει βίντεο από τις στιγμές που οι ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν τους στόχους τους, καθώς διαπέρασαν την αεράμυνα του Ισραήλ.

IRGC missiles hit targets in the Zionist regime one after another.#Iran pic.twitter.com/auElgsKq9N

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) April 13, 2024

Μάλιστα κάνει λόγο για «μία στιγμή που θα καταγραφεί στην ιστορία», καθώς ανεβάζοντας πληθώρα βίντεο αναφέρει ότι πύραυλοι του Ιράν βρίσκονται για πρώτη φορά πάνω από το τέμενος Αλ-Άκσα στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ.

A picture to record in history #Iran‘s drones and missiles over the sky of Quds to attack the criminal Zionist regime pic.twitter.com/wSK6MCs1mb

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) April 13, 2024

#Iran‘s missiles for the first time over Al-Aqsa Mosque pic.twitter.com/UevILNdm3E

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) April 13, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό